Cape Town

Cuprins referat Cum descarc?

I. Scurt istoric
II. Pozitie geografica
III. Date demografice, economie, si transport
IV. Atractii turistice


Extras din referat Cum descarc?

I. Scurt Istoric
Toate cunostintele despre primii locuitori ai acestei regiuni au fost derivate din ramasitele unor fosile si a unor forme de arta din piatra din zona.
Locul cunoscut in prezent ca si Cape Town a fost mentionat pentru prima data in anul 1488 de catre exploratorul portughez Bartholomeu Dias.
Primii europeni care au descoperit Cape au fost portughezii, in frunte cu Bartholomeu Dias in 1488 dupa ce au calatorit spre Sud de-a lunglu coastei de Vest a Africii.
Urmatoare inregistrare europeana a locului a fost cea a lui Vasco da Gama in 1497 cand cauta o ruta care sa lege direct Europa de Asia.
Fig. 1 pictura rupestra din Western Cape
II. Pozitie geografica
Cape Town este al doilea oras din Africa de Sud ca populatie, si cel mai intins ca suprafata, fiind capitala provinciei Western Cape, la fel si cea legislativa a tarii.
Centrul orasului este localizat in extremitatea nordica a Peninsulei Cape.
III. Date demografice, economie, 
si transport
Cape Town are o populatie cca. 3.5 millioane de persoane.
Aproape 80% din populatia orasului este reprezentata de persoanele de culoare, iar restul de albii sud-africani si asiatici.
Aproape 42% din rezidentii Cape Town vorbesc limba afrikaans, cca. 29% vorbesc limba xhosa iar aprox. 28% vorbesc limba engleza.
Cape Town este centrul econimic al provinciei Western Cape, al doilea cel mai mare centru economic al Africii de Sud si al treilea cel mai important centru economic din Africa.
Aeroportul International Cape Town este al doilea aeroport ca marime din Africa de Sud. Cape Town are zboruri directe catre majoritatea oraselor din Africa de Sud, dar si zboruri internationale.
Cape Town are o traditie lunga ca si oras port. Portul din Cape Town este portul principal din oras si este localizat in golful Bay. 
Transportul mai este asigurat de cai de linie ferata, drumuri rutiere.
fig. 3 Portul din Cape Town
Fig. 4 aeroportul din Cape Town 
IV. Atractii turistice
1. Victoria si Alfred Waterfront
Victoria si Alfred Waterfront este zona din apropierea tarmului in Cape Town, un loc popular printre turisti datorita magazinelor, restaurantelor si facilitatilor de divertisment. De aici se pot face excursii spre insula Robben, sau se poate lua elicopterul pana la Cape Peninsula. 
Fig.5
2. Muntele Table
Table Mountain este un munte cu partea superioara plata, caracteristica ce i-a adus ai denumirea: `muntele masa`. 
Se poate ajunge sus parcurgand pe jos trasele pe munte, sau se poate lua lua faimoasa telecabina - una dintre cele mai populare atractii ale oratului Cape Town. Aceasta urca pana la altitudinea de 1.067 m, de unde se poate vedea orasul, golful Table si insula Robben.
Muntele Table face parte din Parcul National Muntele Table. Acesta mai include Capul Bunei Sperante, cea mai sudica extremitate a Africii.


Fisiere in arhiva (1):

  • Cape Town.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!