Canada - piața turistică

Cuprins referat

Introducere 3
1. Prezentare generala 3
2. Sosirile turistice 5
3. Plecari turistice 7
4. Balanta de plati 8
5. Concluzii 10
Bibliografie 11


Extras din referat

Introducere
Inzestrata cu peisaje unice si din cele mai variate, Canada este un taram de vis, unde natura este mai variata si mai spectaculoasa ca niciunde. Se individualizeaza ca un teritoriu cu lacuri stralucitoare si cascade spectaculoase, cu piscuri inalte inzapezite si paduri pitoresti, cu suprafete uriase dominate de ghetari permanenti, cu preeri, golfuri si plaje. 
Cunoscuta in toata lumea pentru potentialul natural fabulos pe care-l poseda, printre cele mai importante atractii turistice ale Canadei se numara:
- Cascada Niagara, situata in provincia Ontario este de departe cea mai faimoasa atractie turistica a tarii. Mai spectaculoasa pe teritoriul canadian (Horseshue Falls) decat pe cel american (American Falls), cu un debit de circa 5,5milioane litri/secunda, aduna anual milioane de vizitatori.
- Marile Lacuri: Lacul Superior, Lacul Huron, Lacul Ontario, Lacul Erie traverseaza granita canado-americana si sunt cele mai mari lacuri de apa dulce din lume. Acestea sunt o resursa naturala de nepretuit si se individualizeaza ca destinatii turistice importante, pentru relaxare si agrement
- Muntii Stancosi, unde se afla unele din cele mai frumoase si spectaculoase peisaje de pe suprafata pamantului, beneficiaza pe teritoiul Canadei de o perioada rece mai indelungata, ceea ce este un avantaj pentru practicarea sporturilor de iarna. 
- Preriile, o zona vasta de stepa aflata intre regiunea vestica a muntilor Stancosi si Marile Lacuri. Pentru turisti, preerile Canadei emana o stare de spirit ce nu poate fi descrisa in cuvinte, ce trebuie traita si simtita. 
- Numeroase Parcuri Nationale: Parcul National Rim Pacific, situat pe coasta vestica a insulei Vancouver reprezinta una dintre cele mai cunoscute rute de calatorii din Canada, Parcul National Banff - cel mai vechi din tara, in Muntii Stancosi, cu numerosi ghetari si platouri de gheata; Parcul National Wood-Buffalo, cel mai mare, inclus in patrimoniul mondial UNESCO; Parcul National Yoho, format din pereti de stanca, cascade si lacuri glaciare.
Acestor medii naturale li se aduga bineinteles componenta cultural-urbana, marile orase ale Canadei (Toronto, Montreal, Vancouver, Ottawa, Calgary, Quebec, Hamilton etc), importante centre economice si turistice, cu un patrimoniu cultural important, deservit de o infrastructura turistica bogata si diversificata, cu numeroase posibiltati de agrement si relaxare. 
1. Prezentare generala
Suprafata: 9.984.670 km2 (a doua tara ca intindere, dupa Rusia)
Populatia: 35.158.000 (2013)
Densitatea populatiei: 3,41loc/km2
Importuri: masini si echipament, chimicale, petrol, electricitate, textile, bunuri de larg consum
Exporturi: gaz natural, electricitate, aluminiu, minereuri, chimicale, plastice, masinarii industriale, lemn si celuloza, fertilizatori
Principali parteneri economici: SUA, Uniunea Europeana, China, Mexic
PIB: 1.518 trilioane USD; PIB/locuitor: 43.146 USD
Moneda oficiala: dolarul canadian
Caracteristici geografice
Canada ocupa partea nordica a continentului nord-american, avand iesire la Oceanul Atlatic (in est), Oceanul Pacific (in vest) si Oceanul Arctic (in nord) si prezinta o varietate de regiuni geoclimatice. Administrativ, este impartita in 10 provincii si 3 teritorii. 
Relieful Canadei este reprezentat in cea mai mare parte de o campie cu reminiscente glaciare, avand in est regiuni cu aspect neted, de podis si in vest fiind inconjurata de munti.
Muntii Appalachi, vechi si erodati, sunt foste nunatkuri din ultima era glaciara. Acestia se intind de-a lungul tarmului Oceanului Atlantic si au altitudini medii de 500-700m.
Sistemul Cordilierilor in vest, format din Muntii Stancosi ( 3954 m, Mackenzie) si Muntii Coastei (Mount Logan, 6050m), care inchid o serie de platouri interioare inalte (Yukon, Columbia).


Fisiere in arhiva (1):

  • Canada - Piata Turistica.docx

Imagini din acest referat

Ne pare rau, pe moment serviciile de acces la documente sunt suspendate.


Hopa sus!