Cambodgia

Extras din referat Cum descarc?

Regatul Cambodgiei, anterior cunoscut sub denumirea Kampuchea, este o tara in sud-estul Asiei cu o populatie de peste 13 milioane oameni, avand capitala la Phnom Penh. Cambodgia este statul succesor al odata puternicului Imperiu Khmer hinduist si budist, care stapanea majoritatea Peninsulei Indochineze intre secolul al XI-lea si al XIV-lea.
Tara se invecineaza cu Thailanda la vest si nord-vest, Laos la nord-est, si Vietnam la est si sud-est. La sud se indreapta spre Golful Thailandei. Geografia Cambodgiei este dominata de raul Mekong (in Khmer colocvial: Tonle Thom sau "raul cel mare") si lacul Tonle Sap ("lacul de apa proaspata"), o sursa importanta de pesti. O mare parte a Cambodgiei se situeaza la nivelul marii, si ca o consecinta, raul Tonle Thom isi inverseaza directia varsarii in anotimpul ud, carand apa de la Mekong inapoi in lacul Tonle Sap, inconjurand campia de inundatii.
Industriile principale ale Cambodgiei sunt textila si turism. In 2006, vizitatori straini depasisera 1,7 milioane. In 2005, s-au gasit depozite de petrol si gaze naturale dedesubtul apei teritoriale a Cambodgiei, si odata ce ar incepe extractia comerciala in 2009 sau in partea devreme a 2010, veniturile petroliere i-ar putea afecta in mod profund economia.
Muntii -Aproximativ 75% din teritoriul Cambodgiei este compus din campii, cea mai importanta campie fiind lacustrine plain. Exceptiile fiind muntii Cardamom, Damrei (in SV) si muntii Dangrek (in N) la granita cu Thailanda.  
Cel mai inalt varf -Phnum Aoral 1,810 m  
Marea-Golful Thailandei ii ofera Cambodgiei 443 km de coasta.  
Clima Tropicala - Sezonul de musoni, ploios este Mai-Noiembrie iar sezonul uscat este Decembrie-Aprilie.  
Suprafata 181,040 km?  
Vecini


Fisiere in arhiva (1):

  • Cambodgia.docx

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!