Cabana Montana

Extras din referat Cum descarc?

In Romania, practicarea turismului montan are conditii foarte bune de dezvoltare datorita potentialului oferit de cele trei catene muntoase ale Carpatilor (Carpatii Orientali, Meridionali si Occidentali), fiecare dintre acestea cu caracteristicile si peisajele sale.
In muntii Romaniei se pot practica drumetiile montane, alpinismul, escalada, mountain bike, zboruri cu parapanta, sporturi de iarna. Cea mai importanta componenta a turismului montan o reprezinta insa sporturile de iarna.
Intre tipurile de sporturi de iarna, turismul pentru schi dispune de un potential natural ridicat pentru dezvoltare.
Astfel in paginile ce vor urma voi face o comparatie intre criteriile minime obligatorii privind clasificarea cabanelor turistice si Cabana Montana.
Cabana MONTANA se afla localizata in Masivul Valcan, Muntele Straja la altitudinea de 1350 m, la 50 de metrii de statia de intoarcere a telescaunului. Accesul se face: din Petrosani, pe DN 66A, se ajunge in orasul Lupeni. La indicatorul "Spre Straja" se merge pe strada Calea Braii pana la prima bifurcatie unde se poate opta pentru telescaun (la dreapta) sau pentru "Drumul Crucii" (la stanga). Pe "Drumul Crucii" (cca. 8 km), iarna se recomanda auto 4 x 4 si obligatoriu lanturi la roti, chiar daca in anul 2006 drumul de acces a fost asfaltat pana in parcarea cabanei. Cabana Montana este de categoria 3 stele si este amenajata in stil vanatoresc, cu sala de discoteca, restaurant, bar, sala de conferinta, sala destinata petrecerii timpului liber ( tenis de masa, biliard, etc), sala de fitness si sauna, centru de inchirieri schiuri, sanii, snowboard-uri si snowmobile, si are o capacitate de cazare de 104 locuri si 200 de locuri de alimentatie publica.
Cazarea se face in camere (camere x paturi) - 7 x 2, 1 x 3, 10 x 4, 1 x 5, 3 x 6, 1 x 7, 1 x 8, toate camerele fiind dotate cu televizor. Pentru grupuri mai mari de 30 de personae se practica reduceri incepand cu 10%. Restaurantul cabanei Montana are 200 de locuri pentru mic dejun, dejun si cina, ale caror preturi nu sunt incluse in tariful de cazare. 
Cabana detine o zona schiabila, aflata in apropierea acesteia ce este compusa din sase partii de schi alpin amenajate si omologate si o partie de schi fond amenajata in trei variante respectiv 5, 10, 15 Km, cu posibilitati de extindere la 20 Km. De asemenea detine si instalatiile de transport pe cablu destinate turistilor, acestea find in numar de 5 teleschiuri si un telescaun.
Din punct de vedere a asistentei medicale, exista un punct de prim ajutor asigurat de Serviciul Public Salvamont Lupeni pe toata perioada anului, avand in dotare echipament tehnic de interventie pe partiile de schi si pentru zone de abrupt cat si sistem de alarmare radio inclusiv la cabanele din zona.
Pentru practicarea turismului pedestru sunt amenajate micro trasee in jurul cabanelor aflate in Statiunea Turistica Straja, cat si un traseu European (Traseul turistic European E7) care tranziteaza zona. Din punct de vedere peisagistic zona este deosebita avand doua puncte de belvedere accesibile atat vara cat si iarna, Vf. Straja si Vf. Mutu oferind turistilor o vedere atat asupra Retezatului, Parangului, Vaii Jiului cat si asupra vechi cai de legatura intre Tara Romaneasca si Transilvania (pasul La Cruci - folosit in trecut ca loc de trecere intre Regat si Ardeal), respectiv drumul Neamtului sau drumul lui Mihai Viteazu care incepe de la Schela jud. Gorj si pana in creasta Meridionalilor de unde coboara in Tara Hategului.
In zona de creasta se distinge granita austroungara - prin bornele ce sau pastrat de a lungul timpului, cat si urmele de transee de la Primul razboi mondial.
Deasemenea se afla un monument ridicat in memoria soldatilor cazuti, reprezentat printr-o cruce de aproximativ 20 m cat si un lacas de cult ortodox la altitudinea de 1.355 m deosebit in felul de amplasare si amenajare interioara.
In spatele cabanei se afla un teren unde este amenajata o mica gradina zoological in care se po admira vulpi, cerb, caprioare, bursuc, 4 ursi, prepelite si alte animale.
Zona descrisa prezinta un interes atat pentru practicarea schiului, a turismului pedestru cat si din punct de vedere istoric.


Fisiere in arhiva (1):

  • Cabana Montana.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* Prețul este fără TVA.

Hopa sus!