Butan - Potentialul turistic si antropic

Extras din referat Cum descarc?

Sectorul turistic al Butanului este vazut ca fiind unul dintre cele mai exclusiviste destinatii din Asia, desi nu ar parea asa la prima vedere; acest fapt este cauzat de faptul ca Butan este marginita de tari mai "celebre" care atrag mai multi turisti. Butan se bucura de o reputatie bazata pe autenticiate, si o mostenire culturala si un mediu natural foarte bine protejat.
Butan si-a deschis portile turismului in 1974, moment in care guvernul a adoptat o politica turistica prudenta din urmatoarele 3 motive :
- pentru a evita impactul negativ pe care turismul de masa il poate avea asupra unei tari mici;
- pentru a se asigura ca, capacitatea turistica a tarii nu este depasita;
- pentru a asigura fiecarui vizitator o experienta de calitate.
Turismul in prezent este o afacere infloritoare, cu un potential urias de dezvoltare. Guvernul Butanului, in ceea ce priveste turismul, respecta cu sfintenie politica "valoare ridicata, impact scazut" (High Value, Low Impact), ceea ce serveste scopului de a crea Butanului o imagine exclusivista si de mare amploare din punct de vedere al productivitatii. Aceasta politica de "valoare ridicata, impact scazut" este exprimata printr-o filozofie unica de dezvoltare - fiecarui turist i se cere sa respecte sistemul social, cultural si de mediu, sistem care incearca sa pastreze si ocroteasca cele mai pretioase traditii ale sale intr-o lume care se afla in continua schimbare. Guvernul este hotarat sa isi protejeze mostenirea pentru a se asigura ca locuitorii isi pastreaza demnitatea in fata avalansei de globalizare si modernizare.
"Turism de masa in Butan"
Viziunea pe care se bazeaza turismul butanez este urmatoarea: "Sa utilizeze o industrie profitabila pentru a conserva mediul inconjurator, a promova mostenirea culturala si a proteja statutul de suveran al natiunii." 
Turismul in Butan este fondat pe principiul sustenabilitatii, insemnand ca turismul trebuie sa fie favorabil din punct de vedere ecologic si al naturii, acceptat pe plan social si cultural si viabil din punct de vedere economic. Guvernul Butanului recunoaste turismul ca fiind un fenomen de nivel mondial si un mijloc important de dezvoltare socio-economica, in special pentru o tara emergenta cum este Butan. Acesta considera ca turismul, prin oferirea oportunitatii de a calatori, poate contribui la promovarea unui comunicari mai profunde intre oameni si la solidificarea unor legaturi de prietenie bazate pe apreciarea si respectul pentru o cultura si un stil de viata diferit.
Pentru a atinge acest obiectiv, Guvernul tarii a adoptat o maniera prudenta in ceea ce priveste cresterea si dezvoltarea industriei turistice din Butan. Potentialul imens (ca natiune cu obiceiuri si traditii proprii care inca se respecta) ca industrie "bastinasa" si avantajele competitive evidente de care se bucura Butan sunt motive convingatoare pentru a promova aceasta tara ca o destinatie turistica superioara, mai ales ca este aliniata la standardele "fericirii colective a natiunii" (Gross National Happiness). 
2. Regionarea turistica
Butan are 3 mari regiuni turistice: Butan de Vest, Butan Central si Butan de Est.
1. Butan de Vest - este format din 6 districte ale tarii si anume: Thimphu, Paro, Haa, Wangdue Phrodang, Punakha si Gasa. Ceea ce face acest circuit deosebit este faptul ca, Consiliul de Turism al Butanului a introdus noi cai prin care pot fi explorate peisajele exceptionale existente. Asadar, aici se poate participa la festivalul de vara din Haa si se poate descoperi cultura antica a locuitorilor din Haa. Festivalul ilustreaza ritualurile samanice si dansuri folk locale. 
Festivalul din Haa
Valea Para se extinde de la confluenta raurilor Paro Chuu si Wang Chhu, langa frontiera nordica unde Butan se invecineaza cu Tibet. Aceasta regiune pitoreasca este una dintre cele mai largi vai din regat si este dominata de plantatii de orez. Vizitatorii petrec adeseori numeroase zile in Paro deoarece aici exista peste 155 de temple si manastiri, unele datand din secolul 14. Dintre acestea, cel mai reprezentativ este templul Takstang Monastery (Tiger`s Nest). Acesta a fost construit la baza unei stanci, la cateva sute de metri deasupra padurilor de stejar si alte foioase.
Templul Tiger`s Nest
Thimphu este capitala tarii; aici sunt aproximativ 100.00 de locuitori, inclusiv familia regala. Acest orasel aglomerat este principal centru comercial, religios si guvernamental din tara. Totodata, este si cel mai modern oras din Butan, fiind casa a multe restaurane, cafenele, cluburi


Fisiere in arhiva (1):

  • Butan - Potentialul turistic si antropic.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!