Previzualizare referat:

Extras din referat:

In acest an, unitatile de primire turistica din judetul Suceava nu prea au avut cautare. Cel putin asa rezulta din ultima informare a Directiei Judetene de Statistica, potrivit careia turistii au ocupat, in medie, doar un sfert din spatiile cu aceasta destinatie.

Astfel, in luna iunie, indicele de utilizare a capacitatii de cazare turistica in functiune a fost, pe total structuri de primire turistica, de 24,9 %. Acesta a scazut fata de luna mai, cind a atins 25,5 procente si comparativ cu luna iunie 2004, cind a fost de 26 de procente. Cel mai inalt nivel al indicelui de utilizare s-a inregistrat la vilele turistice de doua stele, acesta fiind de 53,0 %. Pe zone turistice, in top se situeaza unitatile din zona statiunii balneare Vatra Dornei, cu grad de ocupare de 33,6 %. in structurile de primire turistica din municipiul Suceava, indicele de utilizare inregistrat este de 25,6 %. in iunie, in judet au functionat 141 structuri de primire turistica, mai putine cu 24,8 % comparativ cu un an in urma. Hotelurile detin 54,7% din capacitatea de cazare, pensiunile turistice urbane - 14,2%, cele rurale - 10,5 %, iar vilele turistice - 8,5 %. (L.D.)

Conform stastisticilor Consiliului Judetean Suceava - Info Turism, in judetul Suceava exista peste 400 de structuri de primire si 9.000 de locuri de cazare. Turismul a cunoscut o dezvoltare importanta, cu accent pe turismul ecumenic, reprezentat de manastirile din Bucovina, monumente UNESCO. Si turismul balnear este o componenta reprezentativa, Vatra Dornei remarcandu-se prin bazele de tratament ultra-moderne. La acestea se adauga turismul ecvestru, avand in vedere ca in Suceava exista doua dintre cele mai importante herghelii din Romania, respectiv Lucina si Radauti.

Turismul de odihna, drumetiile, mountain bike-ul si sporturile de iarna completeaza paleta de oferte turistice ale Bucovinei. Resursele turistice ale judetului Suceava mai cuprind 22 de parcuri de agrement si monumente ale naturii, 23 de rezervatii naturale si 449 de monumente istorice.

In aceasta zona puteam intalnii ca structuri de primire : hoteluri,pensiuni,moteluri,vile si cabane.

Ca hoteluri importante in aceasta zona intalnim:Zimbrul-aflat pe calea Bucovinei cu 3 stele,hotel Alex cu 2 stele situat pe strada Pinului,Best western Bucovina cu 4 stele situat pe B-dul Bucovina,hotel Carpati cu 2 stele,situat pe strada 9 Mai,etc.Dintre Pensiuni putem intalni: Pensiunea Sfantul Gheorghe pe str. Bradului avand 3 stele,Pensiunea Flora cu 2 stele situata pe Aleea Trandafirilor,Pensiunea Ioana in cartierul Voronet si are 4 stele,Pensiunea Casa Aura cu 3 stele pe Strada Voronet,etc.Vile deasemenea precum: Lili cu 2 stele pe Str.Voronet,vila Ramona cu 4 stele pe str.Oborului,vila renate cu 4 stele pe str.Stefan cel Mare etc.

3.2 Structuri de alimentatie publica

In cadrul structurii de alimentatie publica din Bucovina intalnim restaurante ce servesc mancaruri deosebite specifice locurilor si sunt la dispozitia clientului oricand pentru al incanta si al binedispune cu tot ceea ce inseamna gastronomia bucovineana, fiind una destul de variata.Restaurantele de aici servesc si mancaruri obisnuite precum: salate, ciorbe, pizza, gratare, deserturi si nu in ultimul rand mancarurile traditionale.

Obiceiurile culinare sunt asemeni oamenilor. Bucovinencele gatesc

mancaruri abundente in carne si branzeturi. Mancaruri deosebite de alte zone.Romanii nu au o bucatarie romaneasca traditionala, aproape toate mancarurile sunt imprumutate doar ca la fiecare s-a mai adaugat ceva din specificul locului. In Bucovina se simt influiente slave, polone, austriece.

Unele din cele mai importante feluri de mancare din Bucovina sunt:

-Balmos(preparat din malai,smantana si barnza) ca pe Rarau

-Chirostii(coca umpluta)moldovenesti cu cartofi ceapa si afumatura

-Ciorba de burta din Bucovina

-Ciorba de pasare cu tocmagi(coca precum chiftelele) din Bucovina

-Ciulama de ciuperci ca la Putna

-Coltunasi cu carne tocata din Bucovina

-Cozonac Bucovinean

-Mamaliga de cartofi din Bucovina

-Pui cu smantana ca la Suceava

Bibliografie:

1) Ghidul Hoteluri si Restaurante 2006

2) Ghidul Turistic al Romaniei

3) Romania Turistica

4) "Vizitati Romania" scrisa de Gheciu Stela Mariana, editura Alcor Edimpex Bucuresti,anul aparitiei 1997

5)Internet(pagini de pe web)

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Bucovina.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
10 pagini
Imagini extrase:
10 imagini
Nr cuvinte:
1 952 cuvinte
Nr caractere:
11 167 caractere
Marime:
585.14KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Turism
Tag-uri:
turism, comunicatie, bucovina
Predat:
la facultate
Materie:
Turism
Sus!