Brasov

Extras din referat Cum descarc?

Biserica Neagra
Edificiu de secol XVI, cunoscut initial sub numele de Biserica Sfanta Maria, Biserica Neagra este cel mai reprezentativ monument de arhitectura gotica din Romania. 
Biserica Neagra este cel mai mare edificiu de cult in stil gotic din sud-estul Europei masurand 89 de metri lungime, 38 de metri latime, 21 metri inaltime in interior si 40 metri inaltime in exterior. In aceasta biserica incapeau circa 5000 de persoane, cam cat era populatia orasului in epoca.
Biserica Neagra este celebra nu doar datorita dimensiunilor sale impresionante. Astfel, clopotnita sa adaposteste cel mai mare clopot din spatiul romanesc, un clopot din bronz care cantareste 6 tone.
SINAGOGA DE PE STRADA POARTA SCHEI
MONUMENTE ISTORICE
CETATUIA
Construita in varful unui deal in anul 1395, cetatea a fost una dintre cele mai puternice din Transilvania. 
Cetatea a avut diverse destinatii - inchisoare pana in 1954, depozit de arhiva (pana in 1975), iar dupa restaurante, in anul 1981 va deveni complex turistic. Astazi cladirea adaposteste un restaurant cu specific romanesc, nu foarte popular.
SCHEII BRASOVULUI
Partea cea mai veche a orasului - Scheii Brasovului - este dominata de silueta zvelta a Bisericii Sf. Nicolae, adevarata catedrala a ortodoxismului, ctitorie a unui sir de voievozi din Tara Romaneasca si Moldova. Portile vechi de lemn si troitele de pe inaltimile inconjuratoare dau Scheiului o culoare aparte, unica.
Statuia aflata in curtea Bisericii Sf. Nicolae il infatiseaza pe diaconul Coresi, primul tipograf de carti in limba romana. 
TURNUL NEGRU
Constructia dateaza din prima faza de ridicare a zidurilor cetatii (sfarsitul sec. XIV, inceputul sec. XV). Zidaria turnului are o inaltime de peste 11 metri. Accesul se face pe o poarta situata la 2 metri inaltime fata de baza. Legatura intre fortificatiile orasului i turn se realiza printr-un pod mobil. 
Acoperit initial cu un acoperis in forma de piramida, Turnul Negru a fost lovit de un traznet in 23 iulie 1559. De aici vine si numele sau.
Din 2001 Turnul Negru a fost redat circuitului turistic prin deschiderea unei expozitii despre armamentul din secolul XVII.


Fisiere in arhiva (1):

  • Brasov.ppt

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!