Baile Felix

Cuprins referat Cum descarc?

I. Baile Felix - Informatii generale 03
I.1 Istoric si prezent 
I.2. Localizare si Transport 
II. Prezentarea bazei tehnico-materiale 
II.1. Factori naturali de cura 
II.2. Cazare 
II.3. Restaurante 
III. Obiective Turistice 
III.1. Bai cu ape termale, Stranduri, Rezervatii 
III.2. Locatii turistice din imprejurimi 
III.3. Circuite turistice cu plecare din Baile Felix 
III.4. Excursii de o jumatate de zi 
III.5. Excursii de o zi
IV. Categorii de turisti atrasi
V. Promovare Baile Felix
Bibliografie


Extras din referat Cum descarc?

I. Baile Felix - Informatii generale
Daca in latina "Felix" inseamna fericit, atunci cu siguranta in romana Baile Felix reprezinta paradisul apelor termale.
Baile Felix dispun de o bogata baza de tratament ce cuprinde: instalatii pentru bai, instalatii pentru aplicatii calde cu namol si parafina, bazine cu apa termala, instalatii pentru elongatii sub apa, instalatii pentru electro si hidroterapie, sauna, piscine acoperite si in aer liber, sali de gimnastica medicala s.a.
I.1. Istoric si prezent
In 1221, apare cea mai veche marturie a Bailor Felix intr-o Diploma a Vaticanului fiind mentionate apele termale de langa Cetatea Oradiei ca Termae Varadienses sau Baile Oradiei. Efectul tamaduitor al bailor termale isi pune amprenta pe scrierile marelui umanist Nicolaus Olahus, care le aduce un omagiu in 1536. Mai tarziu, intre 1700 - 1721, Felix Heldres descopera si utilizeaza izvorul Felix, a carui denumire s-a generalizat cu timpul pentru toata statiunea. In 1731 se face prima analiza a apelor termale si ale proprietatii lor curative, unice, asa cum le cunoastem pana astazi. Prima atestare despre statiune dateaza din anul 1763 si contine notele unui medic privind construirea unui bazin pentru bai. In 1771, bazinul de lemn a fost transformat in bazin de piatra atasandu-se si cabine de bai. Prima cladire a fost construita intre 1766-1772. Statiunea incepe sa se dezvolte dupa realizarea primului foraj modern de la Izvorului Principal in 1885. Simbolul statiunii, "nufarul termal" sau "floarea de lotus" (Nymphaea Lotus var. Termalis), a fost descoperit in anul 1789 de botanistul P. Kitaibel si denumit in 1908 de catre J. Tuzson, care face asemanarea cu nufarul de Nil. In 1931, planta a fost declarata monument al naturii. La expozitia mondiala din 1896, apelor din aceasta statiune li s-a acordat medalia de Aur si Diploma de onoare. La ora actuala Baile Felix este cea mai mare statiune cu functionare permanenta din Romania. Se afla doar la 8 km de Oradea. Temperatura apelor termale este intre 20-49 grade. Datorita continutului ridicat de saruri minerale medicii internisti recomanda pacientilor tratamentele sau curele cu ape din bai. Baile Felix prin reteaua de hoteluri ofera 7000 de locuri de cazare, bazine de inot, stranduri in aer liber sau acoperite si aer curat. Datorita climei blande in lacurile statiunii traiesc nuferi subtropicali. 
I.2. Localizare si Transport
Clima este conditionata de asezarea geografica la adapostul Muntilor Apuseni, care se opun patrunderii de aer si eterogenitatea maselor subadiacente. In cursul anului, in zona este frecvent aerul temperat maritim. 
Statiunea are o clima temperat-continentala, cu influente oceanice provenind din vest. Temperatura medie anuala este de 10,6?C (iulie- in jur de 21?C; ianuarie in jur de -2?C). Verile nu sunt excesiv de calduroase, iarna este blanda. Precipitatii moderate (650 mm anual). Climatul cu ierni blande si veri moderate, favorizeaza existenta unei paduri de foioase intinse, care da statiunii o atmosfera ideala pentru orice anotimp, facand-o propice pentru relaxare si tratament, astfel incat ploaia sau frigul iernii nu reprezinta o piedica pentru o baie cu apa termala in aer liber. 
Renumita atat in tara cat si peste hotare, statiunea Baile Felix este localizata in partea de Nord-Vest a Romaniei, la 9 km de municipiul Oradea si la 20 km de granita cu Ungaria (de punctul de frontiera Bors). Situata in Campia Crisurilor, intr-o zona colinara cu paduri de fag si de stejar, la o altitudine de 140 m, Baile Felix concentreaza toate atributele unei adevarate statiuni balneo-climaterice.


Fisiere in arhiva (1):

  • Baile Felix.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!