Analiza Zonei Turistice Brasov din Romania

Cuprins referat Cum descarc?

Introducere
CAPITOLUL I: Informatii generale despre judetul Brasov
1.1 Istoria pe scurt
1.2 Geografia
1.2.1 Localizare
1.2.2 Ape
1.2.3 Clima
1.2.4 Relief
1.3 Criteriu administrativ
1.4 Demografia 
1.5 Religia
CAPITOLUL II: Potentialul turistic al Brasovului
2.Analiza SWOT a potentialului turistic 
3. Transportul(date statistice)
3.1. Transporturi externe
3.2 Transporturi interne
3.3 Accesibilitate
4.Perioade de calatorii si date statistice
4.1 Tipuri de turism practicate
4.2 Categorii de client si Motivatia
4.3 Cazare ,alimentatie,agrement
5.Obiective turistice,date statistice
6. Analiza diagnostica a destinatiei (harta)
CAPITOLUL III: Riscuri posibile 
Concluzie 
Bibliografie


Extras din referat Cum descarc?

Introducere
Turismul a devenit in zilele noastre o activitate la fel de importanta precum cea desfasurata in alte sectoare-chei din economia mondiala.
Activitatea turistica este bine sustinuta de un valoros potential turistic - natural antropic - diferentiat de la tara la tara, in functie de care sunt organizate diferite tipuri de turism.
Romania imbratiseaza in varietatea sa, de la muntii inalti pana la valurile inspumate ale Marii Negre, aproape toate formele de relief, fiind fara indoiala o tara facinanta prin tot ce reprezinta ea. 
Certitudinea acestei afirmatii trebuie cautata in frumusetea sublima cu care natura a daruit aceste pamanturi, in marturiile zbuciumate ale trecutului istoric si nu in ultimul rand in privirile entuziasmate ale turistilor pentru care descoperirea fermecatoarelor obiective turistice a insemnat decoperirea unor noi perspective. 
Muntii Carpati cu nenumaratele pesteri, chei, defilee, cascade si lacuri alpine cu minunata flora si fauna cuprinse in rezervatii naturale sau declarate monumente ale naturii, reprezinta un izvor nesecat de incantare pentru iubitorii de drumetii, excursii alpinism si sporturi de iarna. 
Blandele dealuri adesea impodobite cu podgorii si netedele campii, cuceresc prin atmosfera calma in care sunt invaluite. 
Delta Dunarii cu varietatea sa floristica si faunistica rar intalnita in lume este o unitate peisagistica deosebit de interesanta din punct de vedere stiintific si nu numai, iar litoralul romanesc al Marii Negre ofera numeroase posibilitati de agrement. 
Statiunile climaterice si balneare sunt indicate pentru odihna si tratament, ajutand in vindecarea unor afectiuni dar si in mentinerea sanatatii.
CAPITOLUL I: Informatii generale despre judetul Brasov
Brasov reprezinta unul dintre cele mai importante orase culturale si istorice din Romania. Aceasta localitate este resedinta judetului Brasov si un punct de plecare catre alte destinatii deosebite din Romania, cum ar fi Maramures,Marea Neagra,Bucovina, muntii Carpati sau zona cetatilor dacice din Tara Hategului. Cea mai buna vedere asupra orasului se poate obtine din varful muntelui Tampa (960m), unde se poate ajunge cu telecabina sau pe jos.
Atestat documentar in 1235, Brasovul s-a bucurat de-a lungul timpului de numeroase privilegii oferite de domnitorii tarilor romane, fiind unul dintre orasele cele mai importante din Transilvania si datorita pozitiei geografice. Devenit un centru mestesugaresc infloritor , Brasovul a fost transformat in cetate, cu ziduri, bastioane, turnuri de supraveghere si de paza. Astazi, cele mai multe dintre turnuri au fost transformate in muzee, ce se pot vizita contra unor sume modice (intre 1,5 si 5 lei).
Desi a fost supus de-a lungul anilor mai multor atacuri si incendii, Brasovul se prezinta astazi ca un oras infloritor, ce a pastrat din arhitectura si farmecul vremurilor trecute. Centrul istoric este renumit pentru multitudinea de edificii si obiective turistice de mare vechime, precum: Biserica Neagra, Biserica Sfantul Nicolae, Prima Scoala Romaneasca, Turnul alb, Turnul negru, Piata Sfatului, Poiana Brasov (la aprox. 12 km).
1.1 Istoria pe scurt
Brasov (in germana Kronstadt, in maghiara Brasso, in latina Corona; de asemenea pe hartile vechi trecut Cron?tadt sau Brassov, in dialectul sasesc Kruhnen, Krunen, Krinen) este resedinta si cel mai mare municipiu al judetului Brasov, Romania. Potrivit recensamantului din 2002, are o populatie de 284.596 locuitori, fiind unul dintre cele mai mari orase din tara (totusi in scadere in ultimele doua decenii din cauza exodului sasilor si a reducerii activitatii industriale). Conform ultimelor estimari oficiale ale Institutului National de Statistica, populatia municipiului Brasov era, in anul 2009, de 278.003 locuitori.Statiunea de iarna Poiana Brasov se afla la 12 km distanta de centrul municipiului, dispunand de o infrastructura dezvoltata pentru practicarea sporturilor de iarna. Patron al orasului este considerata a fi Fecioara Maria. Statuia acesteia se afla pe unul dintre contraforturile Bisericii Negre, indreptat spre Casa Sfatului, avand stema Brasovului sculptata dedesubt in relief.
Brasovul este cunoscut si datorita Festivalului International ,,Cerbul de Aur", ce se tine aproape in fiecare an in centrul orasului. Acesta a avut pe scena sa nume celebre precum Tom Jones, Coolio,Ray Charles, Pink, Kylie Minogue sau Christina Aguilera.
Municipiul Brasov a reprezentat, de secole, unul dintre cele mai importante, puternice si infloritoare orase din zona. Datorita pozitiei geografice privilegiate si a infrastructurii sale de astazi, el permite dezvoltarea multor activitati economice, culturale si sportive.
Sub aspect confesional populatia Brasovului era alcatuita din:
o 17.763 ortodocsi (30,0%)
o 13.207 romano-catolici (22,3%)
o 13.050 luterani (22,0%)
o 8.237 reformati (13,9%)
o 2.594 mozaici (4,4%)
o 2.049 greco-catolici (3,5%)
o 1.905 unitarieni (3,2%) s.a.
Restul confesiunilor reprezentau fiecare sub 1% din populatia orasului Brasov.
1.2 Geografie
1.2.1 Localizare
Pozitie. Judetul Brasov este situat in partea centrala a Romaniei, la imbinarea a doua mari lanturi muntoase: Carpatii Orientali si Carpatii Meridionali. Conform Legii 315/2004 privind dezvoltarea regionala in Romania, judetul Brasov face parte din Regiunea de Dezvoltare 7 Centru, alaturi de judetele Sibiu, Mures, Harghita, Covasna si Alba.Populatia judetului, inregistrata la 1 iulie 2006, este de 595.758 de locuitori, populatie preponderent urbana. Judetul 
Brasov detine 23,4% din populatia Regiunii Centru. O mare parte a populatiei judetului locuieste in municipiul Brasov. 
Suprafata judetului este de 5.363 km2, cu o densitate a populatiei de 111 loc/km2, peste media 
pe tara de 90 loc/km2, ocupand astfel pozitia a saptea pe tara la acest indicator. 
1.2.2 Ape
Prin municipiul Brasov trec raurile Scheiu (numit si raul Graft),Valea Tei,Valea Racadau,Valea Plopilor cu Valea Scurta,Valea Florilor, Gorganu, Raul Timis si Canalul Timis.
Retele de apa si canalizare 
Dezvoltarea investitiilor si a locuintelor in zonele periurbane si limitrofe municipiului Brasov impune extinderea retelelor aductiune de apa si de canalizare. Compania Apa functioneaza ca operator unic regional, asigurand serviciul de distributie a apei potabile si serviciul de canalizare in localitatile Ghimbav, Halchiu, Harman si Sanpetru. Compania asigura, de asemenea, furnizarea apei potabile in localitatile Sacele si Tarlungeni si prelucrarea apelor uzate din Cristian si Rasnov. In localitatile Codlea,Predeal, Bod si Prejmer serviciile de alimentare cu apa potabila si prelucrarea apei uzate sunt asigurate de firme private.Pentru serviciile de distributie si furnizare a apei potabile si de prelucrarea a apei uzate exista master-planul elaborat de SEGA, in colaborare cu Agentia Judeteana de Protectie a Mediului, care a fost aprobat la nivel judetean.


Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza Zonei Turistice Brasov din Romania.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!