Analiza Targurilor de Turism

Extras din referat Cum descarc?

Pentru aceasta analiza am ales 3 dintre targurile europene care au loc anul acesta si anume :
- Targul "Mondial du Tourism" - Paris
- Feria International de Turismo (FITUR) - Madrid
- International Exhibition for Caravanning, Motoring and Tourism (CMT) - Stuttgart
Intre 17 si 20 martie 2011, Paris gazduieste Targul ,,Mondial du Tourism" - un tur in jurul lumii prin intermediul destinatiilor si ideilor de sejururi si vacante, datorita prezentei actorilor nationali si internationali de turism : oficii de turism, tour-operatori, agentii de voiaj, cazare, transportatori etc. Targul Mondial du Tourisme va prezenta o oferta turistica de 180? pentru sejururi de lunga si scurta durata atat in Franta cat si in strainatate.
Site-ul oficial al targului www.lemondeaparis.com este foarte bine structurat, oferind toate informatiile cu privire la viitorul eveniment, necesare atat activilor in turism cat si simplilor vizitatori. Site-ul mai ofera si comunicate de presa, precum si date statistice despre impactul pe care l-a avut targul din 2010. 
Tematica generala a salonului va fi ,,Sarbatori si festivaluri mondiale", cu un rol exceptional in dezvoltarea culturala si economica a destinatiilor turistice : Carnavalul din Brazilia, din Belgia, din Nordul Frantei, sarbatoarea recoltei din Croatia sau Spania, festivalul Fado din Portugalia, de Jazz din Andorra, sarbatori traditionale din Turcia, Japonia, Madagascar, Cipru sau Grecia, sarbatoarea luminii din Maurice, Loy Kratong din Thailanda, sarbatoarea apei din Birmania si Vietnam, sarbatoarea tarii Ligii Hanseatice din Lituania, precum si multitudinea de manifestatii care animeaza regiunile franceze tot timpul anului. 
Targul propune pentru anul 2011 noutati precum :
- Turismul responsabil - promoveaza circuite eco-comunitare, cu cazare la locuitorii regiunii, participarea la proiecte de dezvoltare in Amazonia, Vietnam, Peru, Madagascar, Israel, Palestina, Iordania, Algeria, Guineea, protejarea mediului, lupta impotriva poluarii, desertificarii. Conform ONU anul 2011 este anul mondial al padurilor. In parteneriat cu ATES, Coalitia internationala pentru turism responsabil, WWF si alte organizatii, Mondial du Tourisme va prezenta pentru prima data o oferta grupata a acestui nou pol si va gazdui conferinte si alte activitati.
- Poluri tematice pentru toate dorintele
Pavilionul Franta - prezinta o gama larga de oferte de weekend, scurte sejururi, vacante : de la campie la mare, de la munte la oras, pentru amatorii de plimbari pe jos sau cu calul, de gastronomie sau vizite culturale etc. Vor fi prezente nume precum : Sunelia, Cap France, Belambra Clubs, VVF Villages, Vacansoleil, Montalivet, CRT Limousin, Tourisme en Sarthe, Best Western hotels, CDT Loiret, OT d'Amneville, OT d'Orleans, Pierre & Vacances-Maeva, OT Pays d'Aubagne, Le Tolosan, CRT Lorraine, CRT Riviera, CDT Dordogne, CDT Vienne, OT Nevers s.a
Pavilionul Wellness - cu multiple oferte pentru adeptii thalasso, termalismului sau SPA-urilor : Compagnie des Spas Thermaux, Thalazur, Biarritz Thalasso Resort, Thalassotherapie Serge Blanco,
Roussill'hotel s.a.
Raionul ,,neobisnuitului" - cu oferte interne si internationale pentru iubitorii de activitati insolite si care vor sa descopere locuri neexplorate inca : CDT Loiret, Visit Spectacles, ONT du Japon, OT des Bahamas, Cuendet, Air & Cie, OT de Montgenevre, Seemyboat, OT d'Andorre s.a. Targul Mondial du Tourisme va reuni cateva dintre ofertele nationale de descoperit in 2011 precum : parcuri de distractie sau tematice, muzeu de ciocolata ; locuri neobisnuite de cazare precum : cabane sunstinute de franghii, suspendate la 2, 5 m de sol, autobuze locuibile
Raionul Gay si Lezbiene - cu oferte in destinatii publice LGBT (Lesian, Gay, Bisexual and Transgendered people) : Groupe Accor, ID TGV, Tetu Travels, Buenos Aires,
TAM Airlines et le tour-operateur Attitude Travel
Deasemenea site-ul enumera motivele de a calatorii in 2011 : 
- Celebrarea unor mari evenimente cum sunt :
o 100 de ani de la moartea lui Gustav Mahler sarbatorita in Republica Ceha si Austria
o Bethune, in N Frantei, va fi din martie pana in decembrie Capitala regionala a culturii
o Anvers din Belgia va fi Capitala Tineretului
o 2011 - anul international de chimie - la propunerea Etiopiei
o 100 de ani de castigarea Premiului Nobel de catre Marie Curie
- Cultura 
o Festivaluri de muzica 
- Festivalul Malher la Leipzig
- Festivalul Beethoven la Bonn
- Festivalul Mozart la Salzbourg
- Festivalul Liszt la Viena
- Alte festivaluri : Budapesta, Verona, Cracovia, Praga
o Arta si istorie 
- Bienalul de la Venezia sau expozitia vilelor paladiene
- Muzeele din Florenta sau Prato cu expozitia Bronzino
- Palatul Farnese din Roma
- Belgia, Elvetia, Moscova
- LaM (Muzeul de arta Moderna) din Villeneuve a'Ascq
- In jurul lumii - pentru iubitorii de destinatii indepartate : Polinezia, Quebec, Insula Maurice, croaziere; destinatii inevitabile : Corsica, Tunisia, Egipt, Turcia, Spania, Grecia, Republica Dominicana, Italia, Insulele Antile, Croatia, Portugalia, Indonezia, Bali : Fram, Styl'Voyages, Louis Cruises/CroisiFrance, Air France, Destination Quebec, Arts & Vie, ONT Republique Dominicaine, ONT Tunisien, OT de l'Ile Maurice, OT d'Espagne, Go Tours Iles Creoles, Voyages Auchan, OT Andorre, ONT Thailande, Vacances Heliades, ONT Croate, L'Tur Tourisme, Nouvelles Frontieres, OT du Portugal s.a.


Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza Targurilor de Turism.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* Prețul este fără TVA.

Hopa sus!