Analiza si Previziunea Evolutiei Serviciilor de Turism in Regiunea Centru

Extras din referat Cum descarc?

Dezvoltarea turismului atat ca modalitate de petrecere intr-un mod placut si instructiv a timpului liber, cat si ca activitati prestatoare de servicii solicitate in diverse etape ale unei calatorii turistice, reprezinta una dintre caracteristicile civilizatiei actuale, cu largi perspective de evolutie, fiind concomitent consecinta si cauza unor mutatii economice, sociale, culturale si de mediu. De aceea pentru a releva situatia actuala a turismului romanesc, importanta acestei activitati in cadrul societatii romanest si contemporane, vom aborda turismul pe plan economic, social-cultural si ecologic, incercand sa prezentam valentele multiple ale acestuia si locul ocupat de el in viata economico-sociala a Romaniei.
Turismul, in calitate de activitate economica, isi manifesta rolul in diferite sfere ale economiei si, in acelasi timp are o profunda semnificatie socio-umana, ce se exercita atat asupra turistilor cat si asupra populatiei zonelor vizitate. Dezvoltarea turismului determina in plan social nu numai cresterea numarului locurilor de munca, practicarea unor meserii traditionale, atragerea populatiei in practicarea turismului, ca activitate alternativa, ci determina si cresterea continua a nivelului de pregatire si instruire profesionala a personalului implicat in furnizarea serviciilor turistice. Nivelul de pregatire a lucratorilor este unul dintre cei mai importanti factori ai productivitatii muncii, permitand obtinerea unor performante superioare, si in acelasi timp, acesta se reflecta in mod nemijlocit in calitatea serviciilor oferite turistilor. Dupa cum se stie calitatea serviciilor turistice in Romania nu se ridica la nivelul asteptarilor consumatorilor, decalajul dintre asteptari si experienta traita, aducandu-si si el contributia la situatia actuala a turismului romanesc. De aceea pentru impulsionarea activitatii turistice la nivel national se impune cresterea calificarii si pregatirii profesionale a personalului implicat in domeniul turistic. Din pacate si in aceasta directive turismul romanesc intalneste obstacole, determinate de inertie, lipsa fondurilor,mentalitati.
Turismul influenteaza modul de viata al locuitorilor si actioneaza in vederea largirii orizontului lor spiritual, incurajand pastrarea elementelor traditionale, eliminand tendintele de uniformizare si generalizare, favorizand pastrarea identitatii socio-culturale si asumarea unei personalitati distincte ce individualizeaza turismul romanesc in cadrul turismului mondial. In plan social activitatea turistica are un impact pozitiv, evidentiat prin cresterea sansei sociale si profesionale, prin crearea de noi locuri de munca, atat in serviciile turistice, cat si in infrastructura generala, aparitia unor locuri de munca sezoniere, mai ales pentru tineri si femei, asigurarea progresului social, de crestere a curateniei si igienei publice, a confortului general in localitatile turistice si prin scaderea diferentelor dintre categoriile socio-profesionale in ceea ce priveste veniturile realizate.
Constituind cadrul cel mai potrivit pentru odihna, recreere si refacere a capacitatii de munca, turismul reprezinta si o modalitate de dilatare a orizontului de cunoastere, de educare a gustului estetic, de respect pentru valorile nationale,
Valorificand mostenirea cultural-istorica a poporului roman, turismul modern contribuie la revitalizarea actelor de cultura si reprezinta o modalitate de afirmare a culturii traditionale si de promovare a imaginii Romaniei in lume. Intensificarea activitatii turistice favorizeaza dezvoltarea si revigorarea traditiilor culturale si religioase, actioneaza in sensul cresterii interesului populatiei pentru pastrarea, conservarea si valorificarea obiectivelor cu veleitati turistice.
Atractia exercitata de variatele resurse turistice este direct proportionala cu calitatea diferitelor componente ale mediului inconjurator: cu cat degradarea acestora inregistreaza o amplitudine mai mare, cu atat activitatile turistice sunt mai afectate. Deteriorarea resurselor turistice determina aparitia unor efecte social-economice dintre cele mai grave.
Potentialul turistic fiind o parte integranta a mediului inconjurator, existenta si dezvoltarea lui depinde in mod obiectiv de calitatea acestuia, deci poate fi considerat un posibil indice de calitate pentru mediul sau, un ,,barometru" al calitatii acestuia: se practica intens acolo unde sunt intrunite conditii bune sau se diminueaza si dispare treptat in zonele unde, din diverse motive, o component sau alta a mediului inconjurator se degradeaza.


Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza si Previziunea Evolutiei Serviciilor de Turism in Regiunea Centru.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!