Analiza Mijloacelor de Transport si Telecomunicatii

Cuprins referat Cum descarc?

Capitolul 1 Serviciile de transport 1
Cai ferate
Transportul feroviar de marfa
Legaturi cu alte tari vecine
Sosele
Autostrazi
Drumuri expres
Fonduri pentru infrastructura rutiera
Transportul aerian
Ape navigabile
Poduri
Transport urban
Metrou
Transporturi prin tevi si conducte
Porturi
Flota maritima
Anul 1999
Anul 2007
Economia transporturilor in Romania
Capitolul2 Serviciile de telecomunicatii 14


Extras din referat Cum descarc?

Capitolul1 
SERVICIILE DE TRANSPORT
Transporturile si importanta acestora
Transportul reprezinta o latura a activitatii economice a societatii , organizata in scopul invingerii distantelor. Prin activitatea de transport se realizeaza deplasarea in spatiu a bunurilor sau a oamenilor in vederea satisfacerii nevoilor materiale si spirituale ale societatii omenesti. Prin transportul de bunuri se realizeaza distributia marfurilor, se pun in legatura punctele de oferta cu cele de cerere, se stabilesc o serie de legaturi intre zone diferite de pe Terra. In ceea ce priveste transportul de persoane, prin acesta se acopera nevoia de deplasare a indivizilor, atat in scop personal cat si particular, se stabilesc o serie de contracte intre oamenii de peste tot.
In zilele noastre transporturile internationale au devenit efectiv o componenta tot mai importanta a strategiei desfacerii marfurilor pe pietele externe cunoscuta sub numele de logistica. Intre starea economiei mondiale si a transporturilor internationale exista o legatura cauzala obiectiva. Starea transporturilor internationale depinde de starea comertului mondial, iar acesta din urma depinde de starea economiei mondiale.
Cu alte cuvinte, cererea de transport international este determinata de volumul (fizic) al activitatilor de export-import. Cererea de transport, in general, este putin sensibila la substituirea ei cu alte servicii, cum ar fi de pilda, telecomunicatiile si din aceasta cauza este inelastica in raport cu evolutia preturilor serviciilor de transport. Daca preturile acestor servicii cresc pe piata mondiala, cererea de transport va fi foarte putin sensibila la aceasta crestere si va scade foarte putin sau chiar deloc. Daca pe plan mondial preturile serviciilor de transport cresc mai repede decat preturile marfurilor, scopul cheltuielilor de transport va fi suportat de tarile cu o elasticitate mai redusa a exporturilor si importurilor. O alta caracteristica a cererii de transport este reactia intarziata a acesteia la cresterea preturilor serviciilor de transport. Aceasta se explica prin faptul ca tarile care urmaresc sa-si modifice structura exporturilor si importurilor au nevoie de o perioada relativ lunga de timp pentru a-si restructura industriile. Chiar si modificarea repartizarii geografice a comertului exterior, in vederea reducerii distantelor de transport, necesita o perioada importanta de timp.
Pe de alta parte, oferta de transport se manifesta distinct pe moduri si mijloace de transport disponibile la un moment dat, capabile sa intruneasca conditiile impuse de specificul fiecarui transport in parte. Ea este elastica in raport cu preturile serviciilor de transport, avand o tendinta de crestere cand preturile cresc si o tendinta de scadere cand aceste preturi nu acopera costurile carausilor. Datorita mutatiilor permanente din structura exporturilor si importurilor pe plan mondial, ca si modificarile in repartizarea geografica a acestora, oferta de transport cunoaste modificari continue, in sensul aparitiei de noi mijloace de transport tot mai perfectionate si mai specializate, mai eficiente din punct de vedere economic.
Harta cu reteaua rutiera din Romania
Harta cu reteaua de cale ferata din Romania
Harta cu aeroporturile Internationale din Romania si Republica Moldova
Reteaua de transport din Romania este destul de variata, aceasta tara situandu-se din acest punct de vedere la un nivel acceptabil fata de celelalte tari. Transporturile sunt urbane in interiorul localitatiilor dar si interurbane.
In momentul de fata in Romania nu exista statistici oficiale cu privire la numarul persoanelor care folosesc autovehiculele proprietate personala, ci doar cele referitoare la traficul interurban si international. Astfel in anul 2008 s-au inregistrat un numar total de 384.515.000 calatori, din acestia 296.954.000, (77%) au calatorit pe cale rutiera, iar 78.252.000, (20%) au ales trenul ca mijloc de transport. Avionul a fost preferat de circa 9.077.000 persoane, restul pasagerilor preferand caile fluviale si maritime.
In urmatorii ani se preconizeaza investitii majore in infrastructura de transport prin modernizarea unor drumuri nationale si de interes local, dar si in constructia de autostrazi. De asemenea se urmareste modernizarea cailor ferate si cresterea vitezei medii de circulatie, care in prezent se afla la un nivel scazut fata de alte tari europene, dar si construirea unor noi caii ferate, cum ar fiValcele-Ramnicu Valcea aflata pe coridorul IV de transport european. Alte masuri care urmeaza a fi luate pentru modernizarea infrastructurii romanesti o reprezinta constructia de noi aeroporturi (Ghimbav-Brasov, Galati-Braila etc.) si marirea capacitatilor celor existente. In domeniul transporturilor navale se va urmari cresterea traficului pe Dunare.
Cai ferate
Metrou Bucuresti
Harta cu rutele metroului din Bucuresti
Operatorul national al cailor ferate este Caile Ferate Romane, care opereaza pe retea impreuna cu alte firme de transport private.
-Lungimea cailor ferate: 22.247 km (8.585 km electrificati)
-Ecartament international (UIC): 21.811 km
-Ecartament ingust: 487 km (1996)


Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza Mijloacelor de Transport si Telecomunicatii.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* Prețul este fără TVA.

Hopa sus!