Analiza locationala si economica a restaurantului Clubul Bursei - Iasi

Extras din referat Cum descarc?

I. INTRODUCERE
Lucrarea cu titlul Analiza locationala si economica a restaurantului "Clubul Bursei" - Iasi se inscrie in vastul domeniu de cercetare al Geografiei Turismului si Serviciilor prin studiul dinamicii activitatilor turistice .
La realizarea acestui proiect au participat Bocancea Daniel si Irina Ioan, studenti ai Facultatii de Geografie si Geologie, specializarea Geografia turismului, din cadrul Universitatii ,,Alexandru Ioan Cuza" din Iasi, anul I, grupa 1215 A. La alcatuirea lucrarii am tinut seama de repere geografice si economice ale structurii de alimentatie cu profil turistic din Iasi, Restaurant ,,Cubul Bursei". Am consultat informatiile de pe site-ul oficial al acestui restaurant si am valorificat cercetarile personale.
Publicarea acestui proiect ar fi de mare folos pentru dezvoltarea si promovarea turismului orasului Iasi.
Interesul unui asemenea studiu il constituie atat nevoia de a acoperi lipsa unor studii la nivel national pe tematica unitatilor si structurilor economice cu profil turistic, dar si constituirea unui instrument viitor util in planificarea unor vizite la restaurantele cu existenta timpurie din orasul universitar, dar in acelasi timp turistic- Iasi.
II. PREZENTARE
Aparut initial sub numele de Restaurant cu terasa Iasiul, Restaurantul ,,Clubul Bursei" este o structura de alimentatie de 3***+. Chiar daca dateaza de la inceputul secolului al XX-lea, a pastrat aceeasi traditie prin preparatele culinare, prin vinul bun si atmosfera intima si calda.
III. LOCALIZAREA UNITATII
Cladirea restaurantului este localizata in municipiul Iasi, pe strada Lapusneanu numarul 3, ca o continuare a structurii de primire Grand Hotel TRAIAN, vis-a-vis de cinematograful Republica Iasi. 
Aceasta unitate este situata intr-o zona centrala, foarte aproape de Piata Unirii si de Muzeul ,,Unirii", fosta resedinta domneasca a lui Alexandru Ioan Cuza, primul domn al Principatelor Unite. 
Imag.1.Situarea unitatii pe harta
Strada Lapusneanu, initial denumita Ulita Sarbeasca, a fost una dintre cele mai circulate artere ale Iasului. Acest fapt se datora, in mare masura, magazinelor si localurilor elegante care, prin marfurile lor de calitate atrageau permanent clientii si ofereau buna dispozitie. Fiind o strada cu locatie importanta unde se intalneau mestesugari, negustori si mici boieri, a determinat fluxul permanent de clienti si a permis utilizarea constanta a cladirii cu aceeasi destinatie, fapt demonstrat de existenta pana in prezent a acestui restaurant.


Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza locationala si economica a restaurantului Clubul Bursei - Iasi.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!