Analiză comparativă între Mangalia și Nei Pori

Extras din referat Cum descarc?

Descrierea succinta a Municipiului Mangalia
Municipiul Mangalia, este situat la limita de sud - est a tarii, la aproximativ 45 km sud de Municipiul Constanta si la aproximativ 11 km nord de punctul de frontiera Vama Veche cu Bulgaria.Asezarea geografica: 43049' latitudine nordica; 28035' longitudine estica, iar teritoriul administrativ al Municipiului Mangalia: 6200 ha. Facilitatile de transport:portul comercial, drumul national DN39 , gara Mangalia - punct terminus al retelei de cai ferate din partea de sud-est a Romaniei, aeroportul Mihail Kogalniceanu la mai putin de 70 km - fac zona deosebit de atractiva, asigurand legaturi rapide cu toate punctele principale de pe glob. Asezarea privilegiata - pe aceeasi latitudine cu Monaco, San Remo si Nisa- a permis realizarea unei salbe de statiuni cu caracter estival, cu nume de fete sau de zei mitilogici: Olimp, Neptun, Jupiter, Cap Aurora, Venus, Saturn. Clima este temperata cu influente mediteraneeane,marine, ceea ce face ca primavara sa soseasca mai devreme, iar toamna sa intarzie aici mai mult. Minunata riviera romaneasca beneficiaza de farmecul deosebit al Marii Negre (a treia mare europeana ca intindere si a doua ca adancime; salinitate redusa; 17-18 0/00 la tarm; temperatura apei vara:200-250C). In Marea Neagra nu exista curenti, plante sau pesti periculosi. Platforma litorala coboara lin de pe plaja eliminandu-se asfel orice factor de risc. Sezonul de vara a inceput in ultimii ani sa se prelungeasca pe toata perioada anului, datorita bazelor de tratament geriatrice si balneologice ce atrag din ce in ce mai multi turisti, in special straini. Thalassoterapia si turismul balnear din Romania sunt recunoscute pe plan international. Valoarea bazei turistice locale este amplificata de existenta a patru mari baze de tratament balnear care exploateaza in mod fericit celebrele namoluri sapropelice, precum si apele mezotermale sulfuroase din zona (Sanatoriul Balnear Mangalia, Bazele de tratament din cadrul Complexelor Mangalia).
Orasul este apreciat de turisti de toate varstele atat pentru oferta de petrecere a vacantelor, cat si pentru posibilitatile oferite de varietatea curelor de tratament balnear dar, mai ales, de eficienta acestora.
Descriera statiunii Nei Pori
Pieria, regiune aflata in Macedonia Centrala, la sud de Salonic, este una dintre cele mai frumoase si mai cunoscute zone turistice din Grecia. Cele 16 plaje ale Pieriei se intind pe o lungime de peste 70 de kilometri.
Cea mai sudica plaja a zonei Pieria, se afla in statiunea Nei Pori, cu peste 5 km lungime. Nei Pori se mandreste cu plajele curate si nepoluate, dovada incontestabila fiind renumitele ,,blue flag" semn de recunoastere internationala pentru apele, plajele curate si zona nepoluata, acordate de Uniunea Europeana.Rasaritul stralucitor, minunatele plaje aurii, verdeata, vor fi pe placul oricarui iubitor al naturii, si daca toate acestea nu sunt suficiente, cu siguranta se vor gasi nenumarate alte atractii, pentru gusturile fiecaruia.
NEI PORI, situata la poalele legendarului munte Olimp, salasul zeilor, incheie salba de statiuni din tinutul Pieria, fiind cea mai noua si, probabil, cea mai frumoasa dintre acestea. Este amplasata pe tarmul Marii Egee, la 100 km de Salonic, 130 km de Meteora si 400 km de Atena. Peisajul este unic, pajistile de un verde stralucitor imbinandu-se cu salbaticia muntelui si cu plaja scaldata de marea inspumata. Statiunea dispune de o infrastructura moderna, intrand relativ recent in circuitul turistic. Strazile largi, hotelurile si vilele recent construite sau renovate, dau senzatia de spatiu, statiunea oferind totodata si numeroase posibilitati de distractie si agrement. Plaja larga, cu nisip fin, este de o calitate deosebita, recunoscuta prin acordarea celui mai inalt calificativ european in domeniu: "steagul albastru european". 
Posibilitatile de distractie sunt nenumarate: magazine, taverne, discoteci, sporturi nautice, alpinism, echitatie, excursii, croaziere si multe altele.Aceasta statiune este destinata tuturor categoriilor de turisti de toate varstele.


Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza Comparativa intre Mangalia si Nei Pori.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!