Analiza Comerciala la SC Steaua de Mare SA

Cuprins referat Cum descarc?

Capitolul 1. Prezentarea S.C. Steaua de Mare S.A.
Capitolul 2. Analiza comerciala
2.1. Servicii oferite
2.2. Preturi si tarife
2.3. Promovarea vanzarilor
2.4. Analiza circulatiei turistice
2.5. Concurenta


Extras din referat Cum descarc?

ARIA SOCIETATII S.C. STEAUA DE MARE S.A.
Intreprinderea, privita ca o entitate juridica si economica, indiferent de statutul juridic de organizare, individual sau colectiv, sub forma regiilor autonome sau societatilor comerciale cunoaste in cursul activitatii sale necesitatea de a-si masura posibilitatile sau slabiciunile proprii din motive precum: imbunatatirea performantelor sau strategiilor, efectuarea unui transfer de proprietate sub forma unor tranzactii partiale sau totale pe calea unor participatii, fuziuni, vanzari, etc.
Incadrata in activitatea practica de evaluare, analiza diagnostic furnizeaza informatii necesare aprecierii activitatii trecute si prezente, care constitue o baza pentru estimarea elementelor necesare aplicari diferitelor metode de evaluare.
Analiza diagnostic a unui complex hotelier are rolul de a studia dinamica care se stabileste intre piata, serviciile oferite si calitatea resurselor umane, acestea deoarece, conform celei mai sintetice definitii date: "o intreprindere = o piata + oameni", este necesar abordarea detaliata a celor trei componente.
Analiza diagnostic presupune parcurgerea in mod necesar a mai multor etape pentru realizarea unei cunosteri si evaluari cat mai aproape de realitate si de posibilitatile societatii, si anume: pregatirea analizei diagostic, investigarea si analiza, post diagnosticul.
Prima etapa presupune culegerea de informatii cuprinzand aspecte referitoare la treaseul parcurs de firma de la infiintare, analizand principalele etape parcurse in conditiile normale legislative in vigoare: se delimiteaza aria studiului, se constitue colectivul de diagnosticare in functie de aria studiului, se stabilesc datele de referinta si se aleg metode de culegere, prelucrare si sistematizare a datelor, se aleg intreprinderile folosite ca baza de comparatie, se intocmeste planul de actiune cu precizarea termenului de incepere a studiului, de incheiere a diferitelor etape intermediare si de finalizare a studiuliu.
Analiza diagnostic cuprinde sapte capitole, fiecare continand descrieri, anliza unor indicatori, comparatii, puncte de vedere ale evaluatorilro si ale conducerii societatii evaluate.
S.C. STEAUA DE MARE S.A. se afla situata in orasul Eforie Nord, importanta statiune de pe litoralul romanesc al Marii Negre.
Eforie Nord, statiune balneo-climaterica permanenta, este situata la 14 km sud de Constanta, pe culoarul litoral ce separa Marea Neagra de lacul Techirghiol. Statiunea si-a inceput activitatea in anul 1984, cand Eforia Spitalelor Civile din Bucuresti a construit aici un stabiliment de bai de namol ( de unde si numele statiunii). Constructiile incep sa se extinda dupa construirea caii ferate Constanta-Eforie Sud.
Temperatura medie anuala este de 11,2?C, media lunii iulie fiind de 22?C. Zona se caracterizeaza printr-o durata indelungata a timpului frumos (2300-2400 ore anual) si o radiatie solara intensa. Brizele marine au rolul de a atenua arsita zilelor toride si de a imprastia aerosolii (principiul forte al curei helio-marine) in perimetrul plajelor. Relieful pe care se dezvolta statiunea are aspectul unei suprafete plane, usor inclinata spre mare, unde se termina cu o faleza inalta de 15-20 m. Plaja se extinde pe o lungime de 4 km, atingand o latime maxima de 100 m. In prezent, plaja din dreptul statiunii, ca de altfel intregul litoral romanesc, este afectata de eroziune, in fiecare an pierzandu-se fasii de nisip. In aceste conditii este nevoie realizarea de investitii, atat pentru refacerea plajelor, cat si pentru protejarea acestora, prin construirea de diguri paralele cu tarmul.
A doua statiune a litoralului (ca marime), Eforie Nord este renumita in toata Europa datorita tratamentelor bazate pe factorii naturali existenti aici. Cele doua baze de tratament cu functionare permanenta poseda instalatii pentru bai calde (cu apa sarata concentrata provenita din lacul Techirghiol sau din mare), instalatii pentru impachetari calde cu namol, instalatii pentru tratament ginecologic. Un aer de prospetime este dat de cele peste 30 ha de spatii impadurite din statiune. Hotelurile, vilele, casele de odihna pot primi pana la 19000 de turisti pe serie. Baza de tratament functioneaza pe tot timpul anului spatiile de cazare fiind incalzite in perioada sezonului rece.
O infrastructura diversificata, bazele de agrement (terenuri de sport, piscine cu accesorii pentru activitati nautice,etc.) si farmecul ambientului local sunt garantia petrecerii unui concediu agreabil pe litoralul Marii Negre.


Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza Comerciala la SC Steaua de Mare SA.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!