Alternative ale Litoralului Romanesc

Extras din referat Cum descarc?

Nu va bucurati, voi cei care v-ati saturat de aglomeratie, dar nici nu va intristati, voi cei care militati pentru pastrarea unor crampeie de natura intacte.Articolul de fata nu este o invitatie la invazie turistica si nici una la distrugere.
Multi dintre noi ne declaram satui de aglomerata Mamaia, de invechitele statiuni de pe litoral, care nu au reusit inca sa scape, spre marea noastra mirare, de izul comunist care pare sa le urmeze ca un blestem. Dupa ce depasim linia Olimp-Neptun-Jupiter-Venus-Saturn, intram in Mangalia. Chiar daca are o plaja generoasa, turistii evita orasul din acelasi motiv pentru care evita si Constanta: este un oras. 
Intram in 2 Mai, care s-a repopulat spectaculos cu turisti in ultimii trei ani, in ciuda faptului ca plaja se micsoreaza vizibil de la an la an. Ajungem in Vama Veche, o asezare care poate fi numita pe drept cuvant, satul care nu doarme niciodata. Constructiile fara noima exista deja, iar asezarea s-a transformat intr-un cobai de laborator al autoritatilor locale care experimenteaza si experimenteaza neobositi. Drumuri asfaltate, hoteluri inalte, pista de biciclisti. Ca de obicei, oamenii s-au apucat sa rezolve problemele, insa au inceput cu sfarsitul.
Acestea fiind spuse, vazute si demonstrate, turistii au inceput sa caute alte oaze de liniste si pace, in care sa zaca toata ziua pe o plaja linistita sau la umbra, intr-un hamac, fara a mai fi nevoiti sa suporte alte elemente disturbatoare.
Si asa a inceput marea migrare... spre Navodari sau spre Delta Dunarii. Oamenii sunt capabili sa strabata un drum si mai lung pentru a ajunge intr-un loc pe sufletul lor. Daca pentru unele asezari de la Marea Neagra pe care le-am iubit candva si pe care le uram acum nu se mai poate face nimic, va propun sa invatam ceva din greselile noastre si ale inaintasilor nostri si sa protejam aceste ultime bastioane ale frumusetii litoralului romanesc.
Marea Neagra: Corbu si Vadu 
Corbu, desi inca mai este ceea ce am putea numi o plaja salbatica, cu siguranta ca nu se va mai incadra pentru mult timp in aceasta categorie. Asta deoarece autoritatile locale au alte planuri pentru aceasta viitoare "cea mai noua statiune la nivel european de pe litoralul romanesc. Proiectul include atat plaja de la Corbu, cat si pe cea de la Vadu.
Cine vrea sa se mai bucure de plajele salbatice de la Corbu si de la Vadu ar trebui sa se grabeasca. In doar cativa ani, nimic din ceea ce este acum nu va mai fi la fel. De aceasta data, investitorii au luat-o inaintea turistilor, ochind o bucata larga de plaja virgina pe care si-au pus in cap sa o transforme in "ceea ce n-a vazut Parisul".
Planurile de constructie au fost deja definitivate, iar proiectul este disponibil oricui doreste sa il admire si sa se minuneze de bunul gust al autoritatilor si investitorilor. Ce va oferi Corbu in viitor? Pai ar fi asa: hoteluri si vile de patru si cinci stele (adio, corturi), port turistic pentru ambarcatiuni de fite (fara barci de lemn gaurite), un circuit international de golf, cazino, parc sportiv... cu alte cuvinte, viitorii turisti vor fi scutiti de vederea unei plaje "searbade" cu tufisuri si iarba. Ochii lor vor fi in cu totul si cu totul alta parte...


Fisiere in arhiva (1):

  • Alternative ale Litoralului Romanesc.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!