Agentia de Voiaj

Extras din referat Cum descarc?

Industria ospitalitatii este definita ca fiind industria serviciilor de cazare si industria serviciilor de alimentatie, care sunt consumate in afara de locuinta individuala sau familiala. Industria serviciilor de cazare cuprinde industria serviciilor de cazare primara, reprezentata de industria hoteliera (activitati de cazare si alimentatie) si de industria serviciilor de cazare secundara, care indeplinesc doar servicii de cazare ( vile, cabane, sate de vacanta, campinguri, ferme agro-industriate, camere de locuit inchiriate de la particulari).
AGENTII ECONOMICI DIN TURISM
Organizarea activitatilor turistice se realizeaza de catre diferiti agenti economici din turism.
Acestia sunt persoane juridice, organizatori de societati comerciale cu capital de stat, privat, cu capital strain, cooperatist, mixt, asociatii familiale sau persoane fizice care presteaza servicii specifice acestei activitati: hoteliere, de servire a mesei, de transport, agrement-divertisment, tratament balnear, precum si alte servicii similare.
In functie de natura activitatii desfasurate, agentii economici din turism se impart in doua grupe distincte:
a) agenti prestatori direct de servicii turistice
b) agenti care au ca obiect de activitate promovarea si comercializarea de aranjamente turistice in tara si strainatate, avand rolul de intermediar intre agentii economici prestatori directi de servicii turistice si turisti.
a) Complexitatea motivatiilor turistice determina o mare diversitate a activitatilor economice, desfasurate de agentii prestatori directi de servicii turistice. In acest context activitatile economice pot avea in totalitate un caracter turistic sau numai partial, o clasificare standard a lor fiind realizata in 1991 de Organizatia Mondiala a Turismului. Conform clasificarii mentionate, principalii agenti economici prestatori de servicii in totalitate turistice (prestatori directi) sunt: 
1. Agenti prestatori de servicii de transport turistic pe cale ferata, rutier, aerian, naval (maritim sau fluvial) national sau international, inclusiv transportul turistic pe cablu in zonele montane
2. Agenti prestatori de servicii hoteliere si servirea mesei in localitati si statiuni, pe trasee turistice
3. Agenti prestatori de servicii de tratament in cadrul statiunilor balnear-turistice sau localitatilor cu dotari balneare
4. Agenti prestatori de servicii de agrement-divertismcnt sportiv, cultural, distractiv si alte asemenea activitati destinate turistilor aflati in localitatile, statiunile sau pe traseele turistice.
5. Agenti prestatori de servicii complementare pentru turisti sau agenti de turism: unele servicii financiar-bancare, servicii de asigurari, servicii de vize, rezervari-inchirieri (mijloace de transport, echipamente sportive etc.), cercetare, invatamant-educatie, informatii, consultanta, proiectari, constructii turistice, protectie, asociatii profesionale, realizarea de materiale publicitare.
In grupa agcntilor economici cu activitate turistica partiala se cuprind: intreprinderile furnizoare de gaze, electricitate, constructii, textile, industriale, agricole, majoritatea intreprinderilor financiar-bancare, farmaceutice, transport urban, telecomunicatii si alte asemenea, precum si o parte din unitatile de servire a mesei, culturale, sportive si de divertisment care presteaza servicii atat pentru
turisti, cat si pentru populatia rezidenta.
b) Agentii de turism, cu rol de intermediar intre agenti economici prestatori directi de servicii si turisti, se clasifica in:
- Agenti touroperatori specializati numai in organizarea de aranjamente turistice, pe care le comercializeaza pe baza de contracte prin intermediul altor agenti de turism
- Agenti de turism cu activitate de vanzare a aranjamentelor turistice organizate de touroperatori (similar cu agenjiile de voiaj din strainatate)
- Agenti cu activitate mixta de touroperatori si de vanzare directa catre turisti a aranjamentelor turistice proprii sau ale altor touroperatori


Fisiere in arhiva (1):

  • Agentia de Voiaj.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!