Agenția de turism Eurostar Travel

Extras din referat

1.1 Scurt istoric
Agentia de turism EUROSTAR TRAVEL apartinand firmei "GEDAS TRANS S.R.L. face parte din categoria touroperatorilor generalisti, in oferta ei intalnindu-se voiaje si excursii ce se adreseaza unei categorii largi de clienti, servicii turistice forfetare, complexe si izolate.
Eurostar Travel s-a infiintat in anul 2003 in conformitate cu prevederile legii nr 31/1990 privind societatile comerciale. Conform contractului de societate si statului este organizata ca societate cu raspundere limitata. Sediul firmei se afla in Valenii de Munte, Bulevardul Nicolae Iorga nr 15, Bloc B 15.
Domeniul de activitate inscris in Certificatul de Inregistrare la Registrul Comertului este urmatorul: servicii si activitati de turism, hoteliere si de agrement, in nume propriu sau prin reprezentanti in tara si strainatate.
Capitalul social al agentiei de turism a fost de 10.000.000 Lei divide in parti sociale egale de 400.000 lei. Partile sociale apartin unei singure persoane, acesta in calitate de asociat unic are drepturile si obligatiile adunarii generale.
Eurostar Travel functioneaza sub licenta de turism, nr 3929/20.04.06
Pentru a fi o agentie de turism tour-operatoare "Eurostar Travel " respecta urmatoarele criterii:
- are prevazut in obiectul de activitate " servicii turistice" ;
- este inregistrat la oficiul registrul comertului ;
- starea si aspectul cladirii in care functioneaza agentia este buna si salubra
- amplasarea agentiei in cladire este la etajul 1 ;
- suprafata comerciala a agentiei este de 20 mp si este folosita in exclusivitate pentru turism ;
- exista grup sanitar propriu pentru personal 
- persoana care conduce activitatea agentiei de turism este posesoare a brevetului de turism;
- agentia este asigurata cu personal calificat ca agent de turism si cu ghizi, posesori ai atestatului de ghid de urism, corespunzator serviciilor comercializate;
- exista polita de asigurare pentru riscul de insolvabilitate sau faliment al agentiei ;
- se utilizeaza autocare omologate si clasificate ;
- se asigura servicii de cazare si masa numai in structuri de primire turistice clasificate de ANT ;
- agentia apartine unei firme cu datele de identificare ale persoane juridice, care inscriptioneaza numele, denumirea comerciala, obiectul de activitate si alte texte specifice identificarii ;
- agentia este dotata cu mobilier adecvat activitatii care se desfasoara ;
- mijloace de telecomunicatii; 
- telefon si fax 
- placheta cu numarul de telefon al Ministerului Turismului, (ANT) precum si al Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor, conform anexei nr. 5 la normele metodologice, amplasata in spatiul comercial.
*1) Pot fi acceptate si alte amplasamente, daca sunt situate in cladiri cu destinatie publica.
Agentia de turism touroperatoare care nu are activitate de vanzare directa catre turisti poate functiona si la alte niveluri ale cladiri.
*2) Pot fi acceptate, in masura in care spatiul permite, si alte activitati, cum sunt: schimb valutar, xerox, vanzari de suveniruri, ilustrate, carti de turism, ghiduri, harti.
*3) In situatia in care inceteaza contractul de munca incheiat intre persoana brevetata si agentul economic, inlocuirea acesteia se va face in termen de maxim 30 de zile.
*4) In cazul filialei situate in aceeasi localitate cu agentia de turism persoana care conduce filiala trebuie sa fie calificata ca agent de turism. 
Persoana calificata trebuie sa posede un document care sa certifice absolvirea uneia dintre urmatoarele forme de invatamant:
- facultate de turism;
- scoala postliceala de turism;
- liceu sau clasa cu profil de turism;
- curs de calificare in meseria de agent de turism, organizat de institutii autorizate.
*5) Doar agentul economic care detine agentie de turism touroperatoare poate infiinta filiala touroperatoare
*6) Cuantumul sumelor asigurate pe tip de agentie de turism si procedura de asigurare se stabilesc periodic de Ministerul Turismului, prin ordin al ministrului turismului.
Agentia Eurostar Travel este agentia ce asigura servicii turistice clientilor sai, oferind cea mai buna valoare pentru banii cheltuiti, pentru care selecteaza cu atentie hotelurile, salile de conferinta si programele turistice.
Agentia nu poate functiona daca nu are polita de asigurare. Eurostar Travel are polita de asigurare la << Societatea de Asigurare German Romanian Assurance S.A >> din Bucuresti, str E.Garleanu nr 11,tel 3217428,fax :3202016. 
Aici veti gasi cel mai bun raport pret/calitate, prin noi veti putea organiza excursii interne si externe pentru piata romana si celelalte piete.
Agentia Eurostar Travel doreste diversificarea activitatii si fidelizarea clientilor, oferind servicii de calitate. Mesajul pe care agentia doreste sa-l transmita clientilor este unul de dispozitie si relaxare. Pentru a exprima mai bine misiunea,


Fisiere in arhiva (1):

  • Agentia de Turism Eurostar Travel.doc

Imagini din acest referat

Ne pare rau, pe moment serviciile de acces la documente sunt suspendate.


Hopa sus!