A Vinde Turism

Extras din referat

Dreptul de a visa nu se obtine prin lupta, prin razboi sau revolutie. Nu are nici cea mai mica legatura cu sexul, culoarea pielii, credinta religioasa sau coordonatele din timp si spatiu ale celui care viseza. La fel, averea, mostenirea ereditara sau varsta, nu au aici vreo importanta.
Dreptul de a visa este daruit fiecaruia, pentru totdeauna, in momentul in care vine pe lume - asta se stie cu certitudine. Face parte, asemeni codului genetic, din zestrea noastra de fiinte rationale.
Fara dreptul de a visa liber, la care recurg frecvent oamenii, am fi ramas la stadiul de vegetale contemplative, sau minerale inerte, ancorate fix si definitiv intr-o lume pe care nu am fi inteles-o si pe care nici macar nu am fi perceput-o.
Numai ca visele, devenite mai apoi realitate, despre opere de arta, fabrici, masini, constructii, navete spatiale, internet si viitor, au transformat lumea. Tot mai repede, tot mai mult, pe masura ce oamenii au visat mai mult. Dintre toate visele, cele mai incitante sunt despre viitor sau despre alte lumi, despre alte fiinte, despre alte existente si experiente. Turismul a aparut asfel ca si o cale de realizare acestor vise. 
Una din nevoile omului  este calatoria. De ce calatorim? Poate pentru ca numai cand iesim personal din lumea noastra cunoscuta putem  intelege diversitatea lumii. Pentru ca avem nevoie de noutate, de experienta, de un orizont mai larg. Si nimic nu se compara cu a simti pe propria piele un miros strain, un aer fierbinte, un sunet necunoscut...


Fisiere in arhiva (1):

  • A Vinde Turism.doc

Imagini din acest referat

Ne pare rau, pe moment serviciile de acces la documente sunt suspendate.


Hopa sus!