10 castele transformate în hoteluri

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Indepartate sunt zilele cand aveai nevoie de un titlu regal pentru a petrece noaptea intr-un castel. In prezent, chiar si oamenii de rand pot sta intr-un univers altadata destinat regilor si contilor. Aceste impresionante constructii au fost reconditionate si transformate intr-o adevarata sursa de venit pentru industria hoteliera de lux din Europa si nu numai. Iata un top al celor mai fermecatoare castele devenite hotel:

1. Amberley Castle, din Anglia

Cu o varsta impresionanta de 900 de ani si o istorie pe masura, Amberly Castle se poate mandri ca a fost intre 1588 si 1603 proprietatea Reginei Elisabeta I.

Pentru a ajunge in interiorul "fortaretei", trebuie sa pasesti pe un pod mobil. Apoi vei trece de o imensa poarta de aparare din lemn de stejar.

Castelul a fost construit in secolul al XII-lea ca un conac. Castelul este inca complet imprejmuit de un zid inalt Hotel include numeroase facilitatI doua restaurante, lounge domenii, teren de tenis, crochet gazon, gradini si lacuri.

O atmosfera incarcata de spirit medieval inca dainuie in aceste locuri. Cele 19 camere puse la dispozitia turistilor sunt de un lux fermecator. Draperiile si covoarele bogate, obiectele de decor de epoca fac casa buna cu jacuzzi, plasma si alta aparatura ultra-moderna.

Gradinile castelului sunt ticsite cu trandafiri si au ca locuitori permanenti pauni frumos colorati. In afara de costumele medievale, arcurile cavalerilor si tapiseriile vechi de cateva secole

Vara, o camera costa in jur de 335 de lire, iar in extrasezon, 310. In week-end insa, sunt mai.scumpe.cu.20.pana.la.40.de.lire.

2. Balfour Castle, din Scotia

Situat pe insula Orkney, Scotia, Balfour Castle este cel mai nordic castel al Europei. Imaginea sa se contureaza din departare in ceata omniprezenta.

Cei circa 6 kilometri de liniste si de coline impadurite ce inconjoara castelul fac o adevarata oaza de relaxare. Cu un stil victorian, aceasta fortareata vine la pachet cu turnulete, o masiva biblioteca si o serie de picturi in ulei.

Balfour Castel a fost casa de vacanta ale familiei Balfour si a fost proiectat de David Bryce Edinburgh un arhitect. Construirea a fost in 1847 si terminata in 1848. in 1960, castelul a fost preluat de catre Capitan Tadeusz Zawadzki, un ofiter polonez Castelul este acum disponibil pentru adapostirea de vacanta pana la 12 de invitati, de asemenea pot fi rezervate pentru nunti si Castelul are doua ha de gradini

Cele sase camere disponibile sunt de aceeasi dimensiune si sunt decorate cu ornamente de lemn sculptat. Paturile baldachin fac deliciul unui sejur petrecut aici. Desi asezarea castelului ar putea sa-ti dea impresia de izolare, barcile puse la dispozitia turistilor te vor ajuta sa descoperi stancile ce inconjoara castelul, de un dramatism iesit din comun.

Un apartament costa 100 de lire, de persoana, pe noapte

3. Castelul de pe raul Hudson din New York

Locuitorii Manhattanului stau la doar 12 kilometri de Hudson si nu par ca ar avea ceva in comun cu aceasta adevarata resedinta regala. Desi lipsesc documentele care sa ateste originile de vita nobila ale constructiei, castelul se arata falnic, cu ziduri in piatra, tunuri si gradini maiestuoase.

Construit intre 1897 si 1910, castelul are totusi o atingere regala: panoul din lemn din camera Oak oferit de casa pariziana, mai exact de Ludovic al XIV-lea lui James II in anii in exil.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • 10 castele transformate in hoteluri.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
6 pagini
Imagini extrase:
6 imagini
Nr cuvinte:
1 450 cuvinte
Nr caractere:
7 688 caractere
Marime:
13.53KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Turism
Tag-uri:
turism, hoteluri, castele
Predat:
la facultate
Materie:
Turism
Sus!