Taxe și acorduri comerciale ale României

Extras din referat Cum descarc?

- Suprataxa la import = 0
- TVA = 19% (nu se plateste TVA pentru bunurile din import scutite de taxa vamala)
Este scutit de taxe vamale importul urmatoarelor categorii de bunuri:
ajutoare si donatii cu caracter social, umanitar, cultural, sportiv, didactic, primite de organizatii sau asociatii non-profit cu caracter umanitar sau cultural, ministere si alte organe ale administratiei publice, sindicate si partide politice, organizatii de cult, federatii, asociatii sau cluburi sportive, institutii de invatamant
bunurile straine ce devin proprietatea statului
mostre fara valoare comerciala
alte bunuri prevazute de legi sau hotarari ale guvernului
bunuri care se inapoiaza in tara ca urmare a unei expeditii eronate
bunuri reparate in strainatate
bunuri de origine romana
Bunurile scutite de taxe vamale pot fi folosite numai in scopurile pentru care au fost importate.
Comisionul vamal este 0 pentru marfurile importate din UE, CEFTA, Moldova sau Turcia. Pentru importul marfurilor din celelalte tari, comisionul vamal este de 0,5%.
Taxele vamale sunt exprimate in procente si se aplica la valoarea in vama, exprimata in lei, a marfurilor importate. Taxele vamale procentuale care se aplica pentru a calcula valoarea taxei vamale datorate, pentru fiecare categorie de marfuri si bunuri, se gasesc in Ghidul de Utilizare a Tarifului Vamal de Import al Romaniei. Acesta se aproba anual prin hotarare de guvern.
In urma semnarii acordului de la Marrakech, taxele vamale in Tariful Vamal de Import al Romaniei sunt mai mici sau cel mult egale cu nivelul celor din anexele la protocol.
Taxele vamale procentuale pot fi:
- taxe vamale in vigoare pentru anul in curs
- taxe vamale preferentiale - care constau dintr-o reducere a taxelor vamale cu nivelul preferential ce rezulta din acordurile internationale.


Fisiere in arhiva (1):

  • Taxe si Acorduri Comerciale ale Romaniei.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!