Subproductia

Extras din referat Cum descarc?

Intelegerea fenomenului de subcontractare/subproductie in diferite culturi primeste o importanta din ce in ce mai mare. Obiectivele principale ale acestei forme de cooperare sunt vaste ca si avantajele acesteia, datorita carora partenerii din cadrul acestei cooperari au sanse foarte mari pentru a-si dezvolta activitatea in planul afacerilor economice internationale marindu-si cantitatea productiei exportate, calitatea acesteia astfel marinduse si compititivitatea intreprinderii pe plan mondial. Acordurile de cooperare pe baza de subcontractare/subproductie duc consecinte importante in economiile nationalale a mai multor state. Acest fenomen nu numai ca impulsioneaza parteneriatul si mediului concurential din tara, dar si paralel duce consecinte directe la dezvoltarea economiei nationale a statului.
Actualitatea temei se identifica si prin avantajele penetrarii subcontractarii, de care poate beneficia din plin Romania: transferul experientei practice si a artei de gestiune a tehnologiilor know-how; subcontractarea/subproductia poseda caracteristica efectului multiplicator, ce pozitiv se reflecta nu doar asupra ramurilor industriale (care presupun desfasurarea proceselor de producere) ci si asupra altor sectoare ale economiei nationale; se acutizeaza concurenta si sunt favorizate dezvoltarea buisiness-ului mic si mijlociu; in cazul organizarii corecte, stimularii si gestionarii rationale a acestei relatii de cooperare este posibila accelerarea stabilitatii social-economice; se stabilizeaza gradul de ocupare a fortei de munca si creste nivelul veniturilor populatiei.
Scopul urmarit este reliefarea unei imagini cat mai complete privind procesele de subcontractare (outsourcing, externalizare) si identificarea actorilor implicati mai mult sau mai putin in acest fenomen, in lume si in Romania. Paralel trebuie prezentat ce consecinte poate aduce acest fenoment, care sunt punctele slabe si care sunt punctele tari ce reies din astfel de cooperare. Astfel se impun urmatoarele sarcini: 
- studierea si precizarea conceptuala a atractivitatii subcontractuale si determinarea gradului de influenta a acesteea asupra deciziei de productie;
- analiza importantei subcontractarii prin distingerea oportunitatilor si a dezavantajelor pentru dezvoltarea economica a tarii;
- identificarea factorilor constitutivi ai atractivitatii a subcontractarii/subproducerii si determinarea tendintelor prioritare de modificare a acestora in conditiile contemporane.
II. Evolutia si analiza conceptului de subcontractare/subproductie
1.Difenirea fenomenului de subcontractare/subproductie
In literatura de specialitate exista mai multe definitii ale fenomenului de subcontractare/subproductie, care sunt termene relativ mai vechi, dar ca o difinitie mai noua pentru acest fenomen poate fi outsourcing-ul, care mai des se intalneste in literature de specialitate de limba engleza sau un termen relativ mai nou in limba romana- externalizare. In urma studierii literaturei de specialitate, ne putem intalni cu un fenomen relativ asemanator al subproductiei -productia in lohn.
Subproductia cuprinde toate operatiile bazate pe relatii contractuale dintre o firma principala (ordanator) si una sau mai multe firme executante in temeiul carora subcontractantii fabrica, pe baza documentiei tehnologia ordonatorului, produse finite sau subansamble, componente, piese care sunt livrate contra cost ordonatorului, acesta asigurand si comercializarea (integrala sau partiala ) a produsului finit pe piata internationala, sub marca sa.
Din punct de vedere al ordonatorului, subcontractarea este o forma de realizare a productiei in varianta descentralizata; spre deosebire de productia integrata care presupune realizarea intregului volum de marfuri destinate pietii sau a tuturor componentelor produsului finit in cadrul aceleasi firme, in cazul subcontractarii se transfera fabricarea unei parti din productie catre firme terte, care asigura sublimentarea ofertei de produse finite a ordonatorului sau procurarea a unor componente specializate. In subproductia internationala firma principala deplaseaza in strainatate o parte din capacitatea de productie substituind astfel relatia traditonala productie -export cu un raport mai complex: transfer de documentatie tehnica-import produse sau componente - productie - export.


Fisiere in arhiva (1):

  • Subproductia.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!