Protecționismul European

Extras din referat Cum descarc?

Lucrarea are la origine Grandul Academiei Romane oferit in anul 2003 pentru studiul Estimari ale costurilor protectionismului european. Aspecte specifice ale binomului comert-concurenta din perspectiva integrarii Romaniei la Uniunea Europeana.
Lucrarea are un nivel academic ridicat care incepe cu dezbateri despre politicii comerciale comune si se incheie cu o lista imensa de abrevieri a organizatilor, gruparilor economice, etc. Problematica tratata este vasta: sunt definite presiuni sistemice exercitate asupra proctectionismului comercial, estimarea cantitativa a protectionismului comunitar, estimarea costurilor protectionismului european si aspecte specifice ale binomului comert-concurenta din perspectiva integrarii Romaniei in Uniunea Europeana care sunt cuprinse in patru capitole. 
Autoare lanseaza intr-o maniera densa de retorism, o serie de provocari invitand la demararea unei dezbateri de un tip aparte, cu privire la implicatiile pentru Romania ale raportarii la noul climat comercial international. Cartea accentueaza politizarea politicii comerciale comune menita sa armonizeze intre obiectivele regionale si provocarilor globale. Oferind deosebit de interesant aspecte specifice ale incidentei procesului de crestere economica asupra dinamicii liberalismului comercial european, dar si a noilor presiuni induse de extinderea UE spre est. Analiza ii permite autoarei sa conchida ca desi in UE functioneaza reglementari...de politica comerciala comuna nu se poate vorbi de o uniformitate de interese si de o atitudine comuna a statelor membre, datorita diferentelor structurilor economice interne si ale dependentelor de comert exterior. Autoarea elaboreaza un demes analitic care invita la reflectie, alimenteaza inclinatia spre a cauta noi idei si ofera cititorului noi axe de abordare.
Pornind de la prezentarea principiilor si obiectivelor politicii comerciale comunitare, scotandu-le in evidenta specificitatea in raport cu altete modele definitorii pentru tabloul noi economii, Andreea Vass semnaleaza delicatetea masurilor de retorsiune folosite cu mare eficacitate de catre autoritatile comerciale comune. Sintetizand si in aceasta preocupari de reala tinuta exprimate in numeroase articole publicate pe tema dumpingului autoarea face delimitari categoriale interesante opereaza corect cu terminologia si instrumentarul contraversat, specifice protectionismului din zona gri , prezinta comparativ axele teoretice la confluenta cu analiza punctuala, scoate in evidenta legaturile de cauzalitate intre pretul situat sub valoarea normala (mereu definita altfel) si prejudiciul sau amenintarea cu prejudiciul folosite ca masuri discriminatorii.


Fisiere in arhiva (1):

  • Protectionismul European.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!