Profilul Companiei SC Antibiotice SA

Extras din referat Cum descarc?

Profilul companiei S.C. Antibiotice S.A.

Cu o traditie de jumatate de secol in industria farmaceutica si cu un portofoliu de peste 120 de produse din 11 clase terapeutice, Antibiotice este principalul producator de medicamente antiinfectioase din Romania.
Pe piata interna, Antibiotice se diferentiaza ca lider in productia de pulberi pentru solutii si suspensii injectabile, lider in fabricatia de unguente, creme, geluri si supozitoare si unic producator de substante active prin biosinteza.
Calitatea produselor companiei este atestata de principalele forme de certificare: Good Manufacturing practice (GMP), Certificatul de Conformitate cu Farmacopeea europeana (COS) si autorizarea Food and Drug Administration (FDA) pentru pietele Statelor Unite si Canadei. Compania Antibiotice a obtinut recent certificate ISO 9001/2000 pentru sistemul de Management al Calitatii, fapt prin care se recunoaste eficienta si performantele sistemului de management a organizatiei.
Cele peste 120 de medicamente marca Antibiotice sunt produse in prezent pe 9 fluxuri dedicate de fabricatie, toate certificate GMP, pentru obtinerea a 7 forme farmaceutice (pulberi pentru solutii si suspensii injectabile, capsule, comprimate, unguente, geluri, creme si supozitoare) si a substantei active Nistatina.
Investitiile in cercetare, calitate si modernizarea tehnologiilor au facut din Antibiotice o companie profitabila, cu o crestere economica sanatoasa. Evolutia constant ascendenta inregistrata in ultimii 5 ani de activitate a culminat cu obtinerea in 2005 a unui profit net de 5,4 milioane de Euro, cu 186% mai mare decat nivelul atins in anul 2000.
Antibiotice este in acelasi timp unul dintre cei mai importanti exportatori romani de medicamente, produsele sale fiind distribuite in peste 40 de tari ale lumii.
In 2005, Antibiotice a devenit ofertant oficial de medicamente destinate tratarii TBC-ului pe lista intocmita de Global Found, organizatie internationala recunoscuta pentru lupta cu eradicarea bolilor SIDA, TBC si Malarie.
Compania Antibiotice S.A. se adreseaza pietei nationale si internationale cu un portofoliu complex de medicamente de inalta valoare terapeutica. Produsele companiei sunt accesibile pentru toate categoriile sociale si sunt recunoscute ca avand un raport caliatate-pret superior. Pe langa piata farmaceutica romaneasca, medicamentele Antibiotice sunt disponibile in 50 de tari de pe toate continentele lumii.
Misiunea si valorile
Antibiotice isi propune sa contribuie la imbunatatirea starii de sanatate a oamenilor, oferind medicamente valoroase terapeutic, de cea mai buna calitate si la un pret accesibil. Respectul fata de mediul inconjurator si responsabilitatea fata de comunitate intregesc misiunea firmei. 
Valorile companiei sunt urmatoarele: 
- orientarea spre calitate si inovare continua;
- responsabilitatea pentru profitabilitatea companiei pe termen lung;
- comportamentul etic, integritatea si increderea reciproca;
- respectul fata de client si proprietatea sa;
- corectitudinea si loialitatea fata de angajati si parteneri;
- responsabilitatea in atingerea obiectivelor;
- spiritul de echipa si dedicarea in proiecte pentru un success sigur.
Compania Antibiotice in cifre:
- Ocupa locul al-3lea intre producatori romani de medicamente, dupa cota valorica de piata;
- Furnizeaza medicamente in peste 400 de spitale din Romania, fiind cel mai important producator roman de medicamente antiinfectioase;
- Este lider in productia fizica de pulberi sterile pentru solutii si supensii injectabile, precum si in segmentul unguente, geluri si supozitoare.
- Este singura companie romaneasca ce produce antibiotice prin procese de biosinteza;
- Exporta in peste 40 de tari de pe toate continetele lumii;
- Ocupa locul al-2 lea mondial in productia de Nistatina;
- Este cotata la categoria I a Bursei de Valori bucuresti, acumuland o capitalizare bursiera de circa 120 milioane de Euro.
Printre punctele slabe ale companiei se numara urmatoarele: 
- Uzura fizica si morala ridicata a unora dintre echipamentele instalate;
- Cost ridicat al materiilor prime si utilitatilor;
- Stadiu incipient al rezolvarii problemelor de mediu; 
- Cerere in scadere pentru antibioticele tip vrac, motivata de aparitia unor noi capacitati de productie in China si India.
- Trezorerie neta negativa, semnificand un deficit de resurse, acoperit de intreprindere prin imprumuturi pe termen scurt;


Fisiere in arhiva (1):

  • Profilul Companiei SC Antibiotice SA.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!