Piata Mondiala a Turismului si Pozitionarea Romaniei

Cuprins referat Cum descarc?

INTRODUCERE.3
CAPITOLUL I.4
EVOLUTII SI TENDINTE IN TURISMUL MONDIAL
CAPITOLUL II.9
STAREA ACTUALA A TURISMULUI ROMANESC
CAPITOLUL III.17
PREMISE SI TENDINTE IN TURISMUL ROMANESC
CONCLUZII.22
ANEXE.23
BIBLIOGRAFIE.26


Extras din referat Cum descarc?

INTRODUCERE
Turismul este astazi considerat de analisti ca unul din cele mai dinamice sectoare economice, cu o evolutie mereu oscilanta, fiind definit ca industria cea mai profitabila a sfarsitului de secol XX.
Ponderea in continua amplificare a turismului in economia mondiala este un fapt incontestabil. Relevant in acest sens este faptul ca, in comertul international, turismul ocupa a doua pozitie dupa petrol , inregistrand un ritm de crestere superior mediei mondiale. De altfel, turismul apartine sectorului tertiar, care in zilele noastre este cel mai important si mai dinamic element component al economiei in toate tarile dezvoltate.
La sfarsitul acestui secol si mileniu industria turismului si a calatoriilor reprezinta, pe plan mondial, cel mai dinamic sector de activitate si, in acelasi timp, cel mai important
generator de locuri de munca. Din punct de vedere economic turismul se constituie si ca o
sursa principala de redresare a economiilor nationale a acelor tari care dispun de importante resurse turistice si le exploateaza corespunzator.
Actiunea sa se manifesta pe o multitudine de planuri, de la stimularea dezvoltarii
economice la perfectionarea structurii sociale, de la valorificarea superioara a resurselor la imbunatatirea conditiilor de viata.
CAPITOLUL I
EVOLUTII SI TENDINTE IN TURISMUL MONDIAL
Privit in corelatie cu ansamblul economiei nationale, turismul actioneaza ca un element dinamizator al sistemului global. Desfasurarea turismului presupune o cerere specifica de bunuri si servicii, cerere care antreneaza o crestere in sfera productiei acestora.
Cererea turistica determina o adaptare a ofertei ce se materializeaza, intre altele, in dezvoltarea bazei tehnico-materiale a acestui sector, si indirect, in stimularea productiei ramurilor participante la: construirea si echiparea spatiilor de cazare si alimentatie, modernizarea retelei de drumuri, realizarea de mijloace de transport, de instalatii de agrement etc.
In acest context, principalele argumente care determina necesitatea dezvoltarii
turismului, rezulta din urmatoarele aspecte:
1. Resursele turistice fiind practic inepuizabile, turismul reprezinta unul din sectoarele economice cu perspective reale de dezvoltare pe termen lung;
2. Exploatarea si valorificarea complexa a resurselor turistice insotite de o promovare eficienta pe piata externa, poate constitui o sursa de sporire a incasarilor valutare ale statului, contribuind astfel la echilibrarea balantei de plati externe;
3. Turismul reprezinta o piata sigura a fortei de munca si de redistribuire a celei
disponibilizate din alte sectoare economice puternic restructurate;
4. Turismul, prin efectul sau multiplicator actioneaza ca un element dinamizant al sistemului economic global, generand o cerere specifica de bunuri si servicii care antreneaza o crestere in sfera productiei acestora, contribuind in acest mod, la diversificarea structurii sectoarelor economiei nationale;
5. Dezvoltarea armonioasa a turismului pe intreg teritoriu contribuie la cresterea economica si sociala si la atenuarea dezechilibrelor aparute intre diverse zone, constituind si o sursa importanta de sporire a veniturilor populatiei.
6. Turismul reprezinta un mijloc de dezvoltare a zonelor rurale, prin extinderea ariei ofertei specifice si crearea de locuri de munca in mediu rural altele decat cele traditionale,
ameliorand conditiile de viata si sporind veniturile populatiei locale;


Fisiere in arhiva (1):

  • Piata Mondiala a Turismului si Pozitionarea Romaniei.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!