Performantele de Export Inregistrate de Firme, Tari si Regiuni Geografice

Extras din referat Cum descarc?

Introducere
Exporturile de bunuri si servicii s-au aflat pe o linie ascendenta, in tarile in curs de dezvoltare afirmandu-se mai accentuat decat in tarile dezvoltate, iar pentru anul 2012 tendintele exportului de bunuri si servicii sunt la fel de crestere. In acest eseu voi arata performantele de export inregistrate in China si in Germania in domeniul automobilelor si, dupa, voi analiza performantele de export a tarilor dezvoltate si a tarilor in curs de dezvoltare. La final voi arata ca perspectivele pentru anul 2012 sunt de crestere economica, inregistrandu-se o crestere a exporturilor. 
Performantele de export in domeniul automobilelor 
Potrivit Asociatiei Producatorilor de Automobile din China, vanzarile in afara Chinei ar putea ajunge la 800.000 vehicule, iar acest lucru inseamna o crestere de 15% de la 681 mii de vehicule vandute in 2008, inainte de recesiunea globala. Prin urmare, putem afirma ca exporturile au inregistrat cresteri de 57% in primele 7 luni ale anului 2011, comparativ cu un castig de 3.2 procente in vanzari interne pe cea mai mare piata mondiala auto. Nu este suficient sa vinzi doar autovehicule in China", a declarat intr-un interviu Lawrence Ang, directorul executiv al Geely Automobile Holdings Ltd. Acest lucru se datoreaza faptului ca cererea de autovehicule cu costuri mici este mare in afara Chinei. 
Asadar, vanzarile de masini chinezesti ar putea sa creasca cu circa 5% in acest an, revizuind estimarea anterioara de crestere de la 10 la 15 procente.
Geely a vandut 213,381 de vehicule in China, in primele sase luni ale anului 2011, cu 9 la suta mai mult decat anul trecut. 
"Avem nevoie de a patrunde mai adanc in piete precum Australia, in cazul in care avem deja export in acea tara, iar brandul companiei sa devina mai puternic." a declarat presedinte Wei Jianjun a spus luna trecuta. 
Desi compania intentioneaza ca vanzarile de automobile sa creasca pentru a sprijini cresterea productiei, planurile producatorilor de masini in domeniul exportului pot fi atinse de o crestere a monedei. In acest fel, un yuan mai puternic ar reduce valoarea de venituri repatraiate si ar ridica preturile masinilor din China in afara granitelor. Pe fondul speculatiilor Bancii Centrale, moneda chineza a crescut cu 6.4% pentru prima data in 17 ani pentru a reduce inflatia ridicata. 
Mnisterul Industriei si al Tehnologiei Informatiilor a anuntat ca valoarea productiei brute pentru sectorul auto din China a crescut cu aproape 50% pe o baza anuala. In consecinta, productia bruta din sectorul auto a depasit 10 milioane de unitati. 
In ceea ce privesc vanzarile germane de automobile, exporturile sunt asteptate si ele sa creasca puternic. "2011 va fi cel mai bun an din industria auto-germana si 2012 va fi chiar mai bun", a declarat Helmut Becker, directorul Institutului de Analiza Economica si Comunicare. Vanzarile de masini germane de lux, precum Audi, BMW si Daimler au excelat in strainatate. BMW, spre exemplu, a inregistrat o majorare a vanzarilor de 3.4% in interiorul Germaniei si o crestere cu mai mult de 12% in Statele Unite ale Americii. 
"Producatorii germani nu au niciun motiv pentru a se plange", asa cum Ferdinand Dudenhoeffer, profesor de la Universitatea din Duisburg-Essen, a declarat ca a exporturile au fost mai bune in 2010, dar acestea vor fi mult mai bune in 2011." The German Association of the Automative Industry Projects a inregistrat exporturi de 4.4 milioane de masini in 2011. Milioane de vehicule germane au fost exportate in Statele Unite, China si alte piete.


Fisiere in arhiva (1):

  • Performantele de Export Inregistrate de Firme, Tari si Regiuni Geografice.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!