Optiunile si Rolul Lor pe Piata Financiara

Extras din referat Cum descarc?

Optiunile, ca active financiare, dau posibilitatea reversibilitatii asupra proiec-tului initial de investitii.
Se face astfel o schimbare fata de contractele cunoscute, in care una din caracteristici era nereversibilitatea investitiei de capital: odata cumparat un activ, acesta era detinut pana la eventuala revanzare a lui, fara posibilitatea de a opta, in aceasta perioada, pentru un activ mai rentabil.
Investitorul ce cumpara un numar de optiuni are acum posibilitatea, pe durata de valabilitate a optiunii sau chiar la scadenta ei, fie sa pastreze acest activ, fie sa renunte la el daca pe parcurs apare o oportunitate mai avantajoasa de investire.
Prin insasi natura lor, optiunile dau posibilitatea unui arbitraj intre detinerea activelor suport pe care ele le reprezinta sau, dimpotriva, renuntarea la aceste active suport daca apare ceva mai rentabil pe piata financiara.
Utilizarea optiunilor face procesul de investire mult mai flexibil, apropiindu-l de comportamentul real al agentului economic in decizia sa de economisire-investire sau de consum.
Elementele componente ale optiunii
Cumparatorul unei optiuni are dreptul, dar nu si obligatia, sa cumpere sau sa vanda la un termen prestabilit si la un pret (de exercitiu) fixat dinainte, o anumita cantitate de active suport (materiale, financiare, valutare etc.).


Fisiere in arhiva (1):

  • Optiunile si Rolul Lor pe Piata Financiara.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!