Operatiunii Comerciale - Conditii de Livrare Incoterms

Extras din referat Cum descarc?

Intr-un contract de transport international, conditiile INCOTERMS- International Comercial Terms, sunt reprezentate prin sigla semnificatiei lor in limba engleza.
Aceste reguli au fost revizuite si imbunatatite in ani:1953,1967,1976,1980,1990si 2000.
Avand in vedere ca legislatia poate fi diferita de la tara la tara,conditile de livrare INCOTERMS vin sa aduca precizari clare in lefatura cu clauzele contractuale.
Conditiile de livrare INCOTERMS precizeaza punctele critice de transfer al riscului si al marfurilor pe parcursul transportului.
Nu se refera la transferul proprietatii,deoarece acest lucru este prevazut in contract dupa dorinta partilor. 
De asemenea precizeaza obligatiile fiecarei parti in legatura cu transportul marfurilor precum si impartirea cheltuielilor de transport.
In vederea unei interpretari facile a INCOTERMS, conditiile sale definitorii au fost grupate in 4 categorii distincte:clasele- E,F,C, si D. 
Clasa "E":
EX WORKS (EXW)
Clasa ,,F":
FREE CARRIER (FCA)
FREE ALONG SIDE SHIP (FAS)
FREE ON BOARD (FOB)
Clasa"C":
COST AND FREIGHT (CFR)
COST INURANCE AND FREIGHT (CIF)
CARRIAGE PAID TO (CPT)
CARRIAGE AND INSURANCE PAID TO (CIP)
Clasa ,,D":
DELIVERED AT FRONTIER (DAF)
DELICERED EX SHIP (DES)
DELIVERED EX QUAY (DEQ)
DELIVERED DUTY UNPAID (DDU)
DELIVERED DUTY PAID (DDP)
Clasa" E":
EX WORKS (EXW)
Ex works sau EXW sau franco fabrica. Potrivit acestei conditii exportatorul si-a indeplinit obligatia de livrare atunci cand a pus marfa la dispozitia importatorului, la sediul exportatorului, fara a avea vreo obligatie de incarcare a marfii pe mijloacele de transport sau de vamuire a acesteia pentru export. Clauza prevede obligatii minime pentru exportatori si poate fi folosita in orice tip de transport. Importatorul suporta riscurile marfii din momentul livrarii si toate costurile aferente din momentul livrarii si pana marfa ajunge la destinatie.
Clasa ,,F":
FREE CARRIER (FCA)
Free carrier sau FCA sau franco caraus. Obligatia de livrare a exportatorului este indeplinita atunci cand acesta a pus marfa vamuita pentru export la dispozitia carausului numit de importator la locul sau in portul desemnat. E utilizata in orice tip de transport, inclusiv multimodal.
FREE ALONG SIDE SHIP (FAS)
Free along side ship sau FAS sau franco de-a lungul navei. Exportatorul si-a indeplinit obligatia de livrare atunci cand a pus marfa pe chei langa vasul desemnat pentru transport in portul de incarcare. Toate riscurile si cheltuielile se transmit cumparatorului din acest moment, utilizata numai in transportul fluvial si maritim.


Fisiere in arhiva (1):

  • Operatiunii Comerciale - Conditii de Livrare Incoterms.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!