Mecanismul de examinare al politicii comerciale - Peru

Extras din referat Cum descarc?

Peru, de la ultimul raport de analiza a politicii comerciale din 2000, a continuat sa-si liberalizeze regimul comerciale, mai ales prin initiative unilaterale. In contextul unei reforme structurale mai largi, liberalizarea comertului a permis Peru sa culeaga beneficiile unei ambiante externe favorabile, si ajuta sa explice performanta economica robusta a Peru incepand cu 2000. Oricum, Peru s-a dat deoparte de la structura-i tarifara in mare parte uniforma, astfel sporind nivelul asistentei efective pentru anumite sectoare. Asistenta selectiva aditionala a fost de asemenea oferita prin cateva stimulente fiscale, unele dintre ele fiind conditionate pe folosirea de intrari proprii sau cerinte proprii prelucrate.   
Mediul economic favorabil curent prezinta o oportunitate pentru a injecta o competitie mai mare pe piata interna si a infiinta o structura mai stimulenta si mai uniforma prin rationalizarea schemelor de asistenta. In plus, o reforma suplimentara, incluzand cateva din sectoarele de servicii, ar ajuta la reducerea obstacolelor ramase, mai ales cele ce rezulta din infrastructura saraca. Folosind angajamentele multilaterale pentru a avansa si pentru a bloca asemenea reforme, asa cum a facut Peru la mijlocul anilor 1990, ar ajuta la sustinerea ratelor curente de crestere economica si sa asigure o baza sigura pentru a raspandi si mai departe beneficiile liberalizarii si continuarea reducerii saraciei.  
MEDIUL ECONOMIC
PIB-ul real al Peru a crescut la o rata medie anuala de 4,8% din 2000 in 2006, cu toate acestea o incetinire notabila in 2001. Aceasta crestere solida a fost ingrijita de un management macroeconomic prudent si de implementarea de reforme structurale sustinute timp de multi ani. Peru dirijeaza o politica monetara in raza unui cadru cu o inflatie precisa, in timp ce politica fiscala este implementata cu referinta la limite cantitative impuse de lege. Inflatia a fost joasa, pozitia fiscala s-a imbunatatit si datoria publica a scazut considerabil. Un mediu extern favorabil, care a facilitat expansiunea comertului si a investitiilor, a contribuit de asemenea semnificativ la rezultatele economice bune ale Peru din ultimii ani. 
Exportul de bunuri si servicii s-a marit la o rata anuala reala de 8,3% in perioada 2000-2006; rata echivalenta pentru importuri a fost de 75. Ca rezultat,  As a result, rata comertului cu marfa in PIB a de la 27% in 2000 la 41% in 2006. Aceste cresteri au fost insotite de schimbari atat in compozitia cat si directia comertului. Rata mineralelor in exporturile totale a crescut remarcabil, in mod special incepand cu 2003, reflectand preturi pentru marfuri si volumul exporturilor mai ridicate. Desi Statele Unite si Comunitatile Europene continua sa fie principalii parteneri comerciali ai Peru,  The share of minerals in total exports has risen markedly, particularly since 2003, reflecting higher commodity prices and export volumes.  Although the United States and the European Communities continue to be Peru's main trading partners, insumand impreuna aproximativ 37% din comertul lui Peru, importanta relativa a partenerilor din Asia si America Latina a crescut. 
Desi avand in vedere performanta robusta a economiei din ultimii ani, Peru inca se confrunta cu provocari semnificative datorate lipsei unei infrastructuri adecvate, reglementarilor excesive si deficientelor in sistemul de protectie publica si administrarea justitiei.  Somajul de forma ramane considerabil si majoritatea fortei de munca este angajata in sectorul informal. In plus, desi proportia populatiei ce traieste in saracie a scazut considerabil, ramane ridicata


Fisiere in arhiva (1):

  • Mecanismul de examinare al politicii comerciale - Peru.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!