Eficiența Piețelor Internaționale de Capital

Cuprins referat Cum descarc?

1. Introducere 3
1.1. Definire. 4 
1.2. Pietele financiare internationale 4
1.3. Piata de la New York (NYSE) 6 
1.4. London Stock Exchange 6
2. Eficienta pietelor de capital 8
2.1. Ipoteza pietelor eficiente 9
2.2. Eficienta in domeniul financiar 10
3. Nivelele de eficienta a pietei capitalului 13
4.Concluzii 15 
Bibliografie 17


Extras din referat Cum descarc?

1.Introducere
O economie sanatoasa depinde, in mod vital, de transferurile eficiente de fonduri de la cei ce economisesc catre firme si persoane ce au nevoie de capital - deci economia depinde de piete financiare eficiente.
1.1.Definire
Pietele de capital sunt piete in care oamenii, companiile si guvernele cu fonduri mai mult decat au nevoie (pentru ca a salva o parte din veniturile lor), transfer de aceste fonduri pentru oameni, companii sau guverne care au un deficit de fonduri (deoarece ei petrec mai mult decat venitul lor ).
Piata capitalului sau piata activelor financiare o definim ca loc de intilnire intre nevoile de resurse banesti ale intreprinderilor si disponibilitatile banesti ale menajelor, ale gospodariilor de familie. Piata capitalului se refera la achizitiile si vinzarile de titluri de valori cu o scadenta mai mare de un an. Aceste deplasari de capitaluri financiare de pe o piata nationala catre alta piata a condus practic la crearea si functionarea in afara pietelor interne de capital a unei piete internationale de capital. 
Pietele de capital sint formate din doua segmente distincte si interdepedente: piata primara si cea secundara. Piata primara serveste la prima plasare a emisiunilor de valori mobiliare pentru atragerea capitlurilor financiare disponibile pe termen mediu si lung atit pe pietele interne cit si pe pietele internationale de capital. Piata secundara reprezinta titluri mobiliare care au fost deja puse in circulatie. Ea ofera pe de o parte posibilitatea valorificarii actiunilor si obligatiunilor inainte ca acestea sa aduca dividende sau dobinzi, iar pe de alta parte garantia ca titlurile mobiliare au valoarea si pot fi reintroduse oricind in circuitul financiar.
1.2 Pietele financiare internationale
In secolul al XIX-lea piata financiara internationala s-a confundat cu piata financiara din Londra, la care s-a adaugat, intre anii 1895 si 1914, piata financiara din Paris. Aceste doua piete financiare redistribuiau economiile provenite din strainatate si de la populatie. Dupa primul razboi mondial, a aparut piata financiara din New Zork, iar caderea ei in 1929 a marcat inceputul marii crize economice. Cea mai mare parte a exporturilor de fonduri pe termen lung se efectua, cu toate acestea, in afara pietei: donatii, ajutoare multilaterale, investitii directe, credite.
Dezvoltarea pietei financiare internationale constituie o consecinta a necesitatilor manifestate de investitori si de cei care doresc sa-si plaseze capitalul financiar. Bancile internationale au un rol important in dezvoltarea acesteia si a procedeelor de emisiune.
Pietele financiare internationale cuprind doua componente:
a) ansamblul pietelor financiare ale tarilor care aproba, sub rezerva unor reglementari, emisiuni de titluri financiare straine, ca si tranzactii cu titluri financiare straine;
b) piata eurocapitalului, pe care imprumuturile pe termen mijlociu si lung sunt eliberate intr-o moneda care nu este obligatoriu cea a imprumutatorului si nici a celui care se imprumuta si, deci, plasamentul este efectuat in functie de economiile provenind din mai multe tari, intermediate de un sindicat bancar international. Autonomiei ei rezulta din natura operatiile si din modul de functionare.
Participarea pietelor financiare nationale la operatiilr internationale depinde de:
- stabilitatea monedei nationale;
- spijinirea pe o economie in crestere, cu un potential comercial si industrial puternic;
- importante capacitati de finantare disponibile;
- o larga retea de filiale;
- ligbera convertibilitate si liberul transfer al titlutilor financiare;
- fiscalitate preferentiala pentru operatiile financiare internationale.


Fisiere in arhiva (1):

  • Eficienta Pietelor Internationale de Capital.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 5 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!