Economia Turismului Rural - Pensiunea Tismana

Extras din referat Cum descarc?

In peregrinarile mele prin tara locul care m-a inspirat cel mai mult, la care m-as intoarce iar si iar se afla, situat in partea sudica a Transilvaniei, la circa 30 de km de orasul Targu Jiu(resedinta judetului Gorj) 
Serpuind printre codri seculari de o frumusete aparte, drumul ce face legatura intre aceasta localitate si Tismana ofera calatorului imagini impresionante, iar cand zaresti in partea stanga un suvoi de apa cazand din inaltimi de stanca, atunci stii ca ai ajuns la Manastirea Tismana.
Pentru oamenii acestei tari, ca si pentru oaspetii de pretutindeni, Sfanta Manastire Tismana este unul din cele mai cautate si mai pretuite locuri de reculegere si inchinare, altar de daruita slujire, vatra de spiritualitate nationala, monument de cinstire a trecutului, prezentului si eternitatii credintei ortodoxe romanesti. Ea este de fapt si principalul loc de pelerinaj al zonei din aceasta regiune a tarii a carei frumusete este incontestabila. 
Pelerini, in cautarea sensului sacru al existentei sau simpli turisti atrasi de aceste locuri fie datorita minunatelor privelisti si a climei placute, fie datorita locaselor de cult intalnite aproape la tot pasul, cu totii au posibilitatea de a benefecia de serviciile ireprosabile oferite de Pensiunea Tismana.
Asezare geografica
Pensiunea Tismana este situata in judetului Gorj, in localitatea cu acelasi nume, aflata la 30 km de Tg. Jiu, in apropierea Manastirii Tismana, avand coordonatele: paralela 45? 03' 02 emisfera nordica, meridian 22? 56' 56 longitudine estica. Paralela 45? exact, trece prin dreptul troitei de la intrarea dinspre nord in satul Racoti iar meridianul 23? trece prin capatul estic al satului Valcele, drumul judetean 672, Tismana - Targu-Jiu.
Se invecineaza la est cu comuna Pestisani, la vest cu comuna Pades, la sud-vest cu judetul Mehedinti, la sud cu comuna Godinesti iar la nord cu judetul Hunedoara. 
Suprafata si numar de locuitori
Localitatea Tismana si cele 10 sate apartinatoare au o suprafata de 30778,79 ha si avea in anul 1980, 9202 locuitori, in anul 1992, 8497 locuitori, in anul 1996, 9598 locuitori, in anul 2002, o populatie de 7578 locuitori. Orasul Tismana are sate cu populatie peste l 000 locuitori (Tismana, Pocruia, Sohodol), sate mijlocii cu populatie intre 501 si 1000 locuitori (Gornovita, Costeni, Celei) si sate mici cu populatie sub 500 locuitori (Vanata, Topesti, Valcele, Isvarna si Racoti).
Cai de transport si telecomunicatii
Tismana este situata la 30 km fata de municipiul Targu-Jiu si este strabatuta de la est la vest de drumul national 67D, Targu-Jiu - Pestisani -Baia de Arama, drum in intregime modernizat ce are pe raza orasului o lungime de 13,5 km, strabatand localitatile Vanata, Tismana si Celei Alte artere de circulatie importante ce strabat localitatile orasului Tismana sunt:
- drumul judetean DJ 672 Ciuperceni - Tismana - Pestisani, drum partial modernizat care traverseaza localitatile Valcele, Topesti, Gornovita, Pocruia (pe o lungime de 12,8 Km 
- drumul judetean DJ 672 A - din DN 67D - Tismana Manastire -modernizat, ce strabate localitatea Tismana de la sud spre nord (pe o lungime de 7 km). 
- drumul DC 125, Pocruia - Isvarna - Costeni - Celei - Racoti, drum nemodernizat in lungime de 16 km. 
- drumul DC 129 Tismana -Vanata, drum modernizat, in lungime de 3,2 km


Fisiere in arhiva (1):

  • Economia Turismului Rural - Pensiunea Tismana.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!