China - Miracol sau Miraj

Cuprins referat Cum descarc?

Date generale
Aspecte economice
Agricultura
Turismul in China
Industria Chinei
China miracol sau miraj
Concluzie


Extras din referat Cum descarc?

Date generale
Republica Populara Chineza este cel mai intins stat in Asia de Sud Est si este cel mai populat stat din lume.China este o regiune culturala, o civilizatie antica si o entitate nationala ce se extinde pe o suprafata larga in Asia de Est.
Numele oficial este Republica Populara Chineza intinsa pe o suprafata de 9.596.960 km2 si avand capitala in Beijing.Are o populatie de aproximativ 1.344.130.134 in 2011, cu o densitate de 140 de locuitori/km2 , cu diferite grupuri etnice: 91% han iar 9% zhuang, ygur,coreeni, mongoli,tibetani etc.Relieful Chinei este foarte variat, in mare parte este muntos cu platouri inalte deasemnea desert in vest, campii si delta in est.Clima este foarte diversificata tropicala in sud si subarctica in nord.Moneda este Yuan-ul chinezesc, limba oficiala este chineza.Sistemul politic este Republica semi-prezidentiala, iar a capatat independenta in 1949.Cu acest eveniment ziua nationala este in 1 octombrie.PIB-ul anual este de 7.318.499.269.769 $ in 2011, iar PIB-ul pe cap de locuitor este egal cu 5.444 $ tot in 2011. Rata de crestere a valorii PIB-ului este de 9,2% si inflatia este de 5,4% ambele in 2011.Rata somajului este de aproximativ 4% in zonele urbane (2008).
China a avut o perioada de crestere rapida cu trecerea de la un sistem planificat la o economie de piata.Astazi China este o tara cu venituri medii care se dezvolta in permanenta si in continuare Banca Nationala constituie un rol important in dezvoltarea tarii.Rezervele valutare in crestere continua ale Chinei au atins nivelul de 3,44 mii de miliarde $, valoare ce egaleaza aproximativ economia Germaniei.
In China repartizarea sectoarelor se realizeaza astfel: agricultura are o pondere de 10,6 % , industria 49,2 % , iar serviciile cu o pondere de 40,2 % in 2008.
Aspecte economice 
Ascensiunea economica a Chinei a adus multe provocari precum inegalitatea, provocarile la adresa sustenabilitatii mediului si a dezechilibrelor externe.China se confrunta deasemenea cu presiuni demografice legate de imbatranirea populatiei si migratia fortei de munca.
Principala preocupare a economiei chineze in anul 2012 a reprezentat luarea masurilor necesare pentru a contracara scaderea ritmului de crestere economica, cauzat de incertitudinile existente in economia mondiala.Alte probleme importante ale economiei chineze au constituit dificultatile de a combina fara reforma structurala obiective contradictorii precum activitatea economica durabila, o inflatie scazuta sub 4 % , o balanta de plati excendentara, o apreciere moderata a ratei de schimb, internationalizarea treptata a monedei nationale precum si disputele teritoriale cu vecinii sai.
Rata de crestere a PIB-ului, in primele 9 luni ale anului 2012 a fost de 7,4 % fiind cea mai scazuta valoare de la sfarsitul anului 2009.
In ciuda provocarilor si incertitudinilor provenite din zona Euro si a contextului actual international, este foarte probabil ca economia Chinei sa mentina cresterea stabila si relativ rapida in urmatoarea perioada.
Productia industriala, un indicator de crestere a economiei chineze a progresat inregistrand in 2012 o crestere de 9,2 % Piata de consum s-a mentinut stabila in 2012 si a inregistrat o crestere rapida de cca. 17 % fata de 2011.Investitiile directe in China, in ciuda faptului ca au inregistrat o mica scadere fata de anul 2011, au totalizat valoarea de 59,1 miliarde de $ in anul 2012, clasand China drept mai mare atragator de investitii din lume, depasind Statele Unite ale Americii.Investitiile chineze in strainatate au continuat sa creasca in cursul anului 2012, inregistrand o valoare de 52,5 miliarde de $ , cu o crestere de 28,9 % fata de anul precedent. Comertul exterior al Chinei a cunoscut deasemenea o evolutie favorabila si in anul 2012, dar aceasta crestere a fost de numai 6 %.


Fisiere in arhiva (1):

  • China - Miracol sau Miraj.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* Prețul este fără TVA.

Hopa sus!