Bursa de Marfuri din Kansai

Extras din referat Cum descarc?

Bursa de marfuri din Kansai (KEX) este o piata a tranzactiilor la termen infiintata in Osaka, Kaponia. 
Aceasta bursa de marfuri este o societate non-profit cu un sistem de actionari. Actionarii trebuie sa fie comercianti in industriile care au legatura cu vanzarile, productia, prelucrarea marfurilor la bursa de marfuri si trebuie sa faca fata tuturor cerintelor. Organizatia include Comisia Comertului a tranzactiilor la termen aprobata de Ministerul Agriculturii, Silviculturii si Pescuitului in concordanta cu standardele prescrise. Comisia Comertului a tranzactiilor la termen, adiministreaza pe langa propriile lor tranzactii, si tranzactii transmise de public, ceea ce inseamna ca ei pot conduce afaceri bazate pe conosament. De cand bursa de marfuri are un sistem de asociati, organizatia suprema de luare a deciziilor este Adunarea Generala a Actionarilor. Activitatea comerciala zilnica este condusa de catre Consiliul de Conducere al Directorilor, care deservesc ca un corp executiv. Presedintele si directorii sunt alesi de Adunarea Generala a Actionarilor.
Comertul este condu pe sesiuni specifice in timpul zilei. Marfurile comercializate sunt:
- azuki (boabe rosii) = clasa 2 este produsa in Hokkaido, alte clase sau origini au pret redus; 
- indicele cafelei = media pretului la arabica si robusta este stabilit la Bursa de Cereale din Tokyo;
- incele la porumb75 = media pretului la porumb este stabilita la Bursa de Cereale din Tokyo, Bursa de marfuri a tranzactiilor la termen din Fukuoka si la Bursa de marfuri din Chicago si masa totala de soia tot la Bursa de marfuri din Chicago;
- crevetii congelati = scoicile congelate si crevetii roz (tigrii negri) sunt dstribuite la Osaka sau Kobe; 
- boabele de soia IOM;
- boabele de soia care nu sunt GMO = identitatea rezervata a numarului 2 soia galbene cu siguranta provine din SUA, si sunt livrate in Japonia
- matase neprelucrata = 27 denieri 3A produsa in Japonia este distribuita in Kobe sau Yokohama;
- zaharul neprelucrat = din diferite tari de provenienta, este distribuit in diferite porturi din Japonia. 
Azuki
Azuki a fost mult timp un element important in bucataria japoneza, folosit ca materie prima pentru pasta de boabe rosii gasita in stilul japonez ca o dulceata, in sekihan de boabe rosii si orez, si in supa zenzai. Azuki a fost privit de curand ca un aliment sanatos. Productia anuala de azuki in Japonia este de aproximativ 90.000 tone, mai mult de 80% este produsa in Hokkaido. Japonia consuma mai mult de 100.000 tone, importand azuki din tari precum China ca adaos la productia interna. 
Indicele cafelei
Indicele cafelei este o valoare a indicelui convertit la pretul de contract pentru arabica si robusta bruta, ale tranzactiilor la termen cu boabele de cafea comercializate la Bursa de Cereale din Tokyo. Valorile pentru anul bugetar 2000 sunt luate ca si standard, si tranzactiile sun facute la o valoare a indicelui la termen (indicele contractat). Astfel toate aceste parti participante in tranzactii pot participa pentru un echilibru stabil, o platforma care este aprovizionata pentru formarea corecta si impartiala a preturilor, aceasta platforma ofera de asemenea diverse sanse pentru a juca la bursa incluzand oportunitati pentru luarea deciziilor in privinta obstacolelor. Ca si indicele Porumbului 75, toate contractele pentru tranzactii se incheie utilizand contoarul vanzarilor. Indicele cafelei este considerat ca o marfa care este mai competitiva si care este mai utila ca o investitie decat ca niste tranzactii la termen.
Indicele Porumbului75
Indicele Porumbului75 este o valoare a indexului convertit oferind astfel un pret de contract pentru un pachet la doua piete listate la bursele de marfuri din Japonia si Chicago si ulei din soia oferit special pentru Bursa de Marfuri din Chicago. Valorile din 1993 sunt luate ca standard si tranzactiile sun facute la o valoare a indicelui la termen (indicele contractat). Marfurile actuale nu mai sunt schimbate, mai degraba, contractate pentru tranzactii ce se incheie utilizand contoarul vanzarilor. Asadar, investitorii principali, comerciantii spot si investitorii oficiali pot participa in tranzactii pentru a stabili un echilibru.


Fisiere in arhiva (1):

  • Bursa de Marfuri din Kansai.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!