Acreditiv Documentar

Extras din referat Cum descarc?

Acreditivul documentar reprezinta angajamentul unei banci, actionand la cererea si in baza instructiunilor unui client al sau, in calitate de ordonator(beneficiarul marfurilor sau prestatiilor), de a plati o suma determinata in favoarea unui beneficiar (furnizorul marfurilor sau prestatiilor), contra prezentarii intr-un termen prestabilit, de documente conforme, care sa ateste ca marfurile au fost expediate sau prestaiile efectuate.
Acreditivul documentar este denumit si credit documentar, tocmai pentru a desemna angajamentul ferm de plata asumat de banca emitenta/confirmatoare contra documente.
2. Partile implicate
Acreditivul documentare este deci o modalitate de plata, in derularea careia apar urmatoarele parti:
- Ordonatorul (importatorul / beneficiarul): persoana care, prin semnarea unui contract comercial, a acceptat acreditivul documentar ca modalitate de plata a contrvalorii marfurilor/prestatiilor contractate si care solicita bancii sale deschiderea acreditivului in favoarea partenerului sau comercial.
- Banca emitenta(banca importatorului): banca care, la cererea clientului sau, se angajeaza ferm sa plateasca, in favoarea unei terte parti , o suma determinata, contra prezentarii de catre beneficiar a unor documente prestabilite; banca emitenta garanteaza astfel efectuarea platii in cazul prezentarii documentelor conforme conditiilor acreditivului


Fisiere in arhiva (1):

  • Acreditiv Documentar.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!