Transtibetanul

Extras din referat Cum descarc?

De-a lungul istoriei sale milenare, Tibetul a fost un stat eminamente religios, care a coexistat cu China sub diverse forme de autonomie si control. Din anul 1950, a fost invadat si anexat samavolnic de China comunista, iar din 1965 este administrat oficial de Beijing, sub titulatura de Regiunea Autonoma Xinjiang.
De fapt, Tibetul istoric nu se restrange de loc in granitele Xinjiang-ului de astazi. Fideli principiului Divide et impera, comunistii au rupt bucati din Tibetul istoric, incluzandu-le in privinciile chineze Gansu, Qinhai, Sichuan si Yunnan - asa, ca o masura preventiva impotriva unei ipotetice reuniri a Regatului Zapezii, cum era denumit de antici.
Pe scurt, Tibetul este si astazi o regiune putin populata, de aproximativ sase ori mai intinsa decat Romania. Are o inaltime medie de 4.900 metri, gazduieste lacul de la cea mai mare altitudine din lume (Manasarovar) si este marginit la sud de lantul Himalayei, la vest de desertul Karakorum, la est de Muntii Tangkula, iar la nord de Muntii Kunlun si Nan Shan, precum si de desertul Takla Makan. Acelasi Tibet este locul de unde izvorasc unele dintre marile fluvii ale lumii, amintind aici Gange, Indus, Brahmaputra si Yangtze.


Fisiere in arhiva (1):

  • Transtibetanul.ppt

Bibliografie

Wikipedia.org
Descopera.ro
www.google.com
http://www.absolutechinatours.com


Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!