Transtibetanul

Extras din referat:

De-a lungul istoriei sale milenare, Tibetul a fost un stat eminamente religios, care a coexistat cu China sub diverse forme de autonomie si control. Din anul 1950, a fost invadat si anexat samavolnic de China comunista, iar din 1965 este administrat oficial de Beijing, sub titulatura de Regiunea Autonoma Xinjiang.

De fapt, Tibetul istoric nu se restrange de loc in granitele Xinjiang-ului de astazi. Fideli principiului Divide et impera, comunistii au rupt bucati din Tibetul istoric, incluzandu-le in privinciile chineze Gansu, Qinhai, Sichuan si Yunnan - asa, ca o masura preventiva impotriva unei ipotetice reuniri a Regatului Zapezii, cum era denumit de antici.

Pe scurt, Tibetul este si astazi o regiune putin populata, de aproximativ sase ori mai intinsa decat Romania. Are o inaltime medie de 4.900 metri, gazduieste lacul de la cea mai mare altitudine din lume (Manasarovar) si este marginit la sud de lantul Himalayei, la vest de desertul Karakorum, la est de Muntii Tangkula, iar la nord de Muntii Kunlun si Nan Shan, precum si de desertul Takla Makan. Acelasi Tibet este locul de unde izvorasc unele dintre marile fluvii ale lumii, amintind aici Gange, Indus, Brahmaputra si Yangtze.

Bibliografie:

Wikipedia.org

Descopera.ro

www.google.com

http://www.absolutechinatours.com

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Transtibetanul.ppt
Alte informații:
Tipuri fișiere:
ppt
Diacritice:
Da
Nota:
7/10 (2 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
24 pagini
Marime:
1.64MB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Transporturi
Tag-uri:
Transtibetanul, geografie
Predat:
la facultate
Materie:
Transporturi
Sus!