Transporturile în Marea Britanie

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Din punct de vedere istoric,Marea Britanie este considerata inovatoare si liderul mondial in multe forme de transport,de la cel maritim,pana la cel feroviar si aviatic.

In prezent,multe companii britanice functioneaza sub steata,astfel,cat mai multe regulamente,cu privire la transportul maritim,ce include si salariile mai ridicate pentru echipaje.

Cel mai importan port al Marii Britanii este Londra;alte porturi importante sunt Forth,Scotia si Grimsby si Immingham,in partea de est a Angliei.

Transportul fluvial

Canalele au fost construite pentru a se putea face legatura intre fluvii.In prezent,in Marea Britanie,lungimea canalelor si a fluviilor navigabile este de aproximativ 3.200 Km.din care 620 km reprezinta lungimea caii navigabile comerciale.

Cele mai importante dintre acestea sunt Manchester Ship Canal care este cel mai mare din Marea Britanie,urmat de Thames si CALEDONIAN Canal care traverseaza nordul Irlandei si care asigura o cale navigabila ce uneste Marea Nordului cu Oceanul Atlantic,celelalte rauri fiind folosite pentru agrement.

Transportul feroviar subteran

Inca din anul 1977,metroul londonez functioneaza pe o distanta de 391 km,din care 171 km reprezinta calea ferata subterana.Acest sistem are 267 de statii cu mai mult de 470 de trenuri,in orele de varf.Prelungirea cailor ferate continua sa se faca in zonele de est si respectiv sud-est ale Londrei.Metroul asigura trransportul in conditii sigure pentru un numar impresionant de calatori de-a lungul intregii zone a capitalei.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Transporturile in Marea Britanie.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
9/10 (2 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
3 pagini
Imagini extrase:
3 imagini
Nr cuvinte:
582 cuvinte
Nr caractere:
3 606 caractere
Marime:
9.13KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Transporturi
Tag-uri:
mijloc de transport, transport naval
Predat:
la facultate
Materie:
Transporturi
Sus!