Transporturile Auto. Studiu de Caz SC Atlassib SRL

Cuprins referat Cum descarc?

CAPITOLUL I. : TRANSPORTURILE 2
I.1. Importanta si nevoia transporturilor 2
I.2. Clasificarea transporturilor 3
I.3. Generalitati privind activitatea de transport.. 4
I.4. Contractul de transport 6
I.5. Partile contractului de transport si obligatiile acestora 8
I.6. Incheierea contractului de transport 10
I.7. Conditiile de livrare ,,INCOTERMS 2000" 11
CAPITOLUL II. : TRANSPORTURILE AUTO 13
II.1. Caracteristici tehnico-economice 13
II.2. Componentele procesului de transport auto 15
II.3. Autoritatea de stat in domeniul transportului auto 17
II.4. Transporturile auto interne si internationale 18
CAPITOLUL III. : STUDIU DE CAZ S.C.ATLASSIB S.R.L. 31
III.1. Descrierea organizarii intreprinderii 31
III.2. Oferta firmei 33
III.3. Dotare tehnica 34
III.4. Obiective de dezvoltare 35
III.5. Functiile societatii 36


Extras din referat Cum descarc?

Capitolul I : TRANSPORTURILE
I.1. Importanta si nevoia transporturilor
Importanta transportului in economia unei tari este una incontestabila si pe deplin verificata. Practic, preocuparea oamenilor a fost tot timpul posibilitatea de a se deplasa ei, respectiv anumite obiecte si materiale dintr-un loc in altul intr-un timp cat mai redus, pe distante cat mai scurte si la un cost cat mai profitabil.
Transporturile reprezinta o latura importanta a productiei materiale,fiind compusa din totalitatea mijloacelor de deplasare in spatiu a marfurilor si persoanelor, a utilajelor, a cailor de comunicatie, folosindu-se un personal de specialitate. Prin rolul lor de deplasare a marfurilor influenteaza hotarator si celelalte ramuri ale economiei mondiale, inclusiv comertul international.
Importanta transporturilor se reflecta in urmatoarele directii : transporturile participa la diviziunea internationala a muncii ; se pot valorifica cele mai indepartate zacaminte de materii prime ; se atrag in circuitul economic, social si politic mondial toate regiunile de pe glob ; se reduce perioada de timp aferenta transportului prin perfectionarea mijloacelor tehnice de deplasare si prin reducerea timpilor afectati operatiunilor de incarcare-descarcare ; introducerea rapida in circuitul mondial a marfurilor cu grad ridicat de prelucrare.
Transporturile auto reprezinta o modalitate foarte utilizata pentru deplasarea marfurilor si calatorilor pe distante scurte si in conditii de rapiditate. In sistemul global de transport, deplasarea cu ajutorul autovehiculelor a inregistrat o evolutie ascendenta, atat ca volum al transporturilor cat si ca pondere in volumul total al transporturilor.
In economia nationala a unei tari locul transporturilor il reprezinta faptul ca este o ramura a productiei materiale care contribuie la crearea Produsului Intern Brut. Face parte din categoria prestarilor de servicii, aducand marfurile din sfera productiei in cea a circulatiei catre consumul final. Se realizeaza si relatii de interconditionare cu celelalte ramuri ale productiei materiale. Deci, circulatia marfurilor, a valorilor materiale apare ca o activitate necesara si obiectiva.
Prin transporturi se realizeaza legaturi intre ramurile economiei materiale, compartimente ale fiecarei ramuri, intre unitatile din cadrul compartimentelor.
In activitatea de transport nu se creeaza bunuri materiale, deoarece produsul obtinut se consuma pe parcursul desfasurarii respectivei activitati.
De asemenea, transporturile la echilibrarea balantei de plati externe a unei tari 
Rolul transporturilor trebuie privit din trei puncte de vedere : economic, social si politic.
Economic : se elimina izolarea si in acest fel sunt cooptate in circuitul economic mondial anumite zone ce sunt vitregite de lipsa resurselor naturale ; permite formarea pietelor nationale si a celei mondiale de bunuri si servicii. In cadrul acestor piete au aparut zone cu produse ,,in surplus" in care preturile aveau tendinta de a scade foarte mult si altele cu produse ,,in deficit" unde preturile au crescut. Iata de ce transporturile au facilitat deplasarea acestor marfuri acolo unde cererea este mult mai mare decat oferta, reusindu-se un echilibru intre cerere si oferta, care este benefic pentru o piata concurentiala, creand preturi stabile ; in anumite zone au aparut mai multi ofertanti pentru aceeasi marfa, un motiv in plus pentru ca preturile sa nu urce nejustificat. ; valorificarea superioara a resurselor naturale genereaza costuri reduse si implicit preturi competitive ; deplasarea oamenilor in diverse regiuni, zone ale tarii, ale continentului sau globului pamantesc pentru probleme de serviciu.
Social : s-a obtinut atragerea in circuitul turistic, sanitar, sportiv a oamenilor din toate zonele Terrei ; s-a dezvoltat cultura universala, invatamantul.
Politic : s-a consolidat si intarit suveranitatea nationala ; s-a realizat o amplasare teritoriala mai judiciara a fortei de munca pe teritoriul fiecarei tari ; s-a intarit capacitatea de aparare a tarilor lumii.
I.2. Clasificarea transporturilor
In functie de obiectul lor , transporturile sunt : transporturi de persoane, transporturi de lucruri (marfuri).
In functie de caile de transport pe care se realizeaza, transporturile sunt : transporturi terestre pe cale ferata si rutiere, transporturi pe apa navale, transporturi aeriene.
In functia de ruta parcursa in interiorul tarii sau transfrontaliere : trafic intern sau local, trafic international care la randul lor pot fi : transporturi in trafic international de tranzit, adica transportul se efectueaza pe teritoriul unui stat numai in trecere ; transportul de peage, locul de expediere si cel de destinatie se afla pe teritoriul aceluiasi stat insa parcursul transportului strabate un stat vecin.


Fisiere in arhiva (19):

  • BIBLIOGRAFIE licenta mea.doc
  • cap1.1.importanta si nevoia transporturilor.doc
  • cap1.2.clasificarea transporturilor.doc
  • cap1.3.generalitati privind activitatea de transport.doc
  • cap1.4.contractul de transport.doc
  • cap1.5.partile contractului si obligatiile acestora.doc
  • cap1.6.incheierea contractului de transport.doc
  • cap1.7.conditiile de livrare incoterms 2000.doc
  • cap2.1.caracteristici tehnico-economice.doc
  • cap2.2.componentele procesului de transport auto.doc
  • cap2.3.autoritatea de stat in domeniul transp auto.doc
  • cap2.4.transporturile auto interne si internationale.doc
  • cap3.1.descrierea organizarii intreprinderii.doc
  • cap3.2.oferta firmei.doc
  • cap3.3.dotare tehnica.doc
  • cap3.4.obiective de dezvoltare.doc
  • cap3.5.functiile societatii.doc
  • CUPRINS.doc
  • prima pagina.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 5 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!