Transportul Rural de Calatori

Cuprins referat Cum descarc?

CAPITOLUL 1:PIATA RURALA
-CAPITOLUL 2: Particularitati in transportul rural de calatori
-CAPITOLUL 3:STUDIU DE CAZ:TRANSPORTUL RURAL DE CALATORI IN ELVETIA
-CONCLUZII
-BIBLIOGRAFIE


Extras din referat Cum descarc?

CAPITOLUL 1
PIATA RURALA 
In cadrul orcarei societati moderne,organizarea schimburilor de marfuri constituie unul din actele fundamentale.Un asemenea act,care antreneaza intreaga structura sociala prin actiuni mai mult sau mai putin spontane,defineste ,de fapt ,locul economiei in ansamblul vietii sociale,specializarea tot mai puternica si delimitarea din ce in ce mai riguroasa a domeniilor de actiune in cadrul frontierelor nationale cat si pe scara mondiala.Multitudinea de intreprinzatori individuali sau colectivi ,ce produc sau comercializeaza produse,cresterea numarului de consumatori sau al firmelor utilizatoare ce au nevoie de produse,aparitia cumparatorilor reprezentanti ,precum si a diferitelor categorii de intermediari au generat,in timp ,aparitia unui cadru propice desfasurarii si derularii schimburilor respective.Un asemenea cadru este reprezentat de piata,care apare ca un ansamblu de medii de comunicatii prin care partenerii se informeaza reciproc asupra a ceea ce ofera,a cee ce au nevoie ,asupra preturilor pe care le cer si pe care le propun,in scopul incheierii tranzactiilor. 
In lucrarea ce urmaza am ales drept cadru de referinta piata rurala si obiectul comercializarii transportul rural de calatori.
Practica mondiala evidentiaza faptul ca integrarea activitatilor rurale,in sistemul economiei de piata reprezinta un proces extrem de dificil,avand ca de altfel in intreaga societate ,un impact pucternic ,socant si dureros pentru majoritatea populatei din mediul rural.In cadrul unui asemenea proces ,un element esential il reprezinta il reprezinta asezarea economiei rurale pe noi principii si mecanisme de functionare , in cadrul carora piata sa se afirme ca element definitoriu in infaptuirea echilibrului dintre nevoi si resurse.Principiile si mecanismele respective presupun, in fond ,asigurarea campului de manifestare a unor instrumente si parghii economico-financiare precum pretul ,profitul, creditul, dobanda etc. in cadrul activitatii de reglare a functionarii ansamblului vietii economice si renuntarea la sistemul centralizat, administrativ, care reactioneaza greu la mobilitarea factorilor ce influenteaza procesele economice. 
Pentru tarile dezvoltate economic ponderea calatoriilor cu mijloace de transport publice, in zonele rurale, este redusa, avand in vedere densitatea redusa a populatiei in acele zone ,in schimb numarul proprietarilor de automobile este detul de mare.Densitatile mici, dispersarea mare si necesitatea legaturilor dintre zonele rurale si cele urbane apropiate ii determina pe locuitorii din zona rurala sa faca calatorii mult mai lungi care depasesc lungimea medie insumata a calatoriilor urbane.
Cererea si oferta in acest segment de piata se completeza perfect,avem o cerere scazuta si o oferta limitata.Predomina calatoriile la scoala si la cumparaturi urmate de calatoriile la munca.
CAPITOLUL 2
Particularitati in transportul rural de calatori
Transportul rural reprezinta una din componentele vitale ale sistemului de servicii necesare existentei asezarilor umane mici, care sunt dispersate in zone cu populatie mai putin densa.Acest tip de asezari sunt intalnite in toate tarile lumii.
Definirea caracterului rural al unei asezari este dificil de facut, iar metodele cunoscute au la randul lor mai multe caracteristici pe care se bazeaza.
In acelasi timp exista si deosebiri de metoda, intre diverse tari,cu privire la determinarea caracterului rural al unor asezari.Printre deosebiri,caracteristice tarilor din CE ,putem specifica:
-densitatea medie a populatiei(Olanda, Finlanda, Marea Britanie si Suedia)
-numarul total al populatiei(Franta, Irlanda, Marea Britanie si Spania)
-functiile prediminante ale zonei rurale(Grecia,Olanda,Italia,Spania)
-utilizarea terenului(Belgia, Finlanda)
-pozitia geografica
-venitul(Grecia).


Fisiere in arhiva (1):

  • Transportul Rural de Calatori.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!