Transportul Public in Austria

Extras din referat Cum descarc?

1. Introducere
Dezvoltarea economica a unei tari, economiei mondiale in general, este de neconceput fara transporturi. Ele asigura buna desfasurare a productiei in industrie si agricultura, circulatia bunurilor materiale si a oamenilor. Transporturile faciliteaza legaturile intre regiunile cu materii prime in care acestea se prelucreaza, desfacerea si distribuirea marfurilor in centrele corespunzatoare. Prin intermediul lor se fac schimburi permanente de materii prime, produse si bunuri in general intre diversele zone ale unei tari, intre tari aflate pe acelasi continent, sau la mari distante pe alte continente. Participarea la dezvoltarea economiei mondiale, iesirea din izolare a comunitatilor umane, integrarea in sistemele generale informationale si crestarea nivelului de civilizatie au fost si sunt posibile prin intermediul transporturilor.
Transportul public include intreg sistemul de transport care transporta oameni din randul publicului larg, de obicei, in schimbul costului unui bilet de calatorie.
La sfarsitul anului 2006, un departament de cercetare al Universitatii Britanice Leicester a facut public un top al celor mai vesele natiuni din lume. Bazandu-se pe un set de date statistice si pe raspunsurile subiective ale aproximativ 80000 de oameni cuprinsi intr-un esantion reprezentativ pentru un numar de 178 tari, studiul prezentat de cercetatori si-a propus schitarea unei harti mondiale a bunastarii.
Austria ocupa locul 3 in clasament dupa Danemarca si Elvetia, aceasta se datoreaza peisajului superb si scenei culturale surprinzatoare, aspecte se pare constientizate de cetatenii sai. Mai mult, are un sistem de sanatate puternic, care se reflecta si in speranta medie de viata a populatiei. Buna dispozitie a cetatenilor sai se mai poate pune, conform studiului, pe atmosfera relaxata, pe sistemul de transport public eficient si pe curatenia generala, carora li se poate adauga un grad de saracie de doar 6%. 
Austria detine un sistem modern de transport public caracterizat prin siguranta,eficienta si calitatea serviciilor. Acesta are o istorie veche incarcata de realizari. In 1883 sunt puse in functiune primele tramvaie electrice in Austria. 
2. Prezentare generala a transportului austriac
Sistemul federal austriac are o lungime de aproximativ 5800 km si este conectat la retele de cai ferate Est si Vest Europene.
Calatorii trebuie sa plateasca taxe in plus pe anumite trenuri intercity, copii pana la 7 ani beneficiind de calatorii gratuite. Aproape toate trenurile care circula ziua au vagon restaurant iar trenurile de noapte au cusete. Exista si o cale ferata privata denumita ,,Voklamerkt-Atersee".
Guvernele regionale sunt responsabile de furnizarea serviciilor catre populatie. Pentru aplicarea prevederilor legale in contextul coexistentei sectorului public cu cel privat, in land-ul Salzburg a fost infiintata Autoritatea de reglementare pentru transportul public care are reprezentante in cele 5 districte ale land-ului. Sistemele de transport ale land-ului au fost realizate in concordanta atat cu necesitatile rezidentilor cat si cu solicitarile economiei zonei si mai ales ale industriei comertului.
Reteaua rutiera este formata din 145 km de autostrazi pe 4 benzi, 698 km sosele federale si 696 km sosele nationale, la dispozitia calatorilor sunt puse 98 de linii de autobuz regionale si multe linii urbane si locale. Transportul public cu autobuze din Austria cuprinde peste 2.800 linii regulate. Aproape toate localitatile turistice importante sunt accesibile cu autobuzul. 
Sistemul feroviar este format din 9 linii de cale ferata cu un total de 2000 de statii toate destinate transportului de calatori.
Exista trei categorii de probleme avute in vedere in furnizarea serviciilor de transport:
- Problema navetistilor care datorita numarului mare determina aglomerarea zilnica a traficului
- Problema traficului in turism datorata aglomeratiilor produse de sosirea si plecare grupurilor de turisti


Fisiere in arhiva (1):

  • Transportul Public in Austria.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!