Transportul în comun în Londra

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Transportul public in Londra este sub controlul politic al Primarului, insa controlul efectiv (inclusiv partea financiara) apartine autoritatii de transport numite Transport for London (TfL). Reteaua londoneza de transport in comun este una dintre cele mai extinse din lume, insa se confrunta regulat cu congestii si lipsa de fiabilitate.

Cai ferate

Metroul londonez (London Underground, numit familiar si "the Tube"), este cel mai vechi din lume, si in acelasi timp unul din cele mai utilizate. Se estimeaza ca in fiecare zi este folosit de mai mult de 3 milioane de persoane zilnic. Lipsa de fonduri din ultimele zeci de ani a facut ca infrastructura sa se degradeze, ceea ce a condus la un grad de congestie ridicat si intarzieri regulate pentru pasageri. Datorita vechimii retelei, sumele de bani necesare a fi investite sunt foarte mari. Cu toate acestea s-au efectuat si lucrari de extindere, cum ar fi extinderea liniei Jubilee line.

Sistemul de transport urban feroviar al Londrei este al doilea din lume ca marime dupa cel din Tokio. Este asigurat de:

- Curse feroviare nationale

- Metroul londonez

- Tramlink

- Docklands Light Rail

- Heathrow Express

- Eurostar

Majoritatea liniilor de cale ferata britanice pornesc din Londra. Garile terminus ale Londrei sunt: Blackfriars, Cannon Street, Charing Cross, Euston, Fenchurch Street, Kings Cross, Liverpool Street, London Bridge, Marylebone, Paddington, St. Pancras, Victoria si Waterloo. Toate garile, cu exceptia Fenchurch Street, au si statii de metrou asociate.

Heathrow Express este administrata de BAA, administratia aeroportuara britanica, si nu face parte tehnic din reteaua feroviara publica.

Momentan este in desfasurare proiectul unei legaturi feroviare de mare viteza cu Tunelul Canalului Manecii, sub numele Channel Tunnel Rail Link, (CTRL). In faza a doua si ultima a acestui proiect, cursele Eurostar vor pleca din Londra din gara St Pancras (in loc de Waterloo International), iar durata calatoriei va fi scurtata cu aproximativ 30 minute. Eurostar asigura legaturi cu Paris, Lille si Bruxelles. Inainte de demararea proiectului CTRL, trenurile Eurostar parcurgeau traseul pana la Folkestone (capatul britanic al tunelului) pe un traseu de cale ferata vechi de peste 100 de ani, care nu permitea depasirea vitezei de 120 km/h (trenurile Eurostar circula in mod normal cu viteze de peste 300 km/h).

Un alt proiect ambitios este Crossrail, pentru construirea unei legaturi subterane rapide intre estul si vestul orasului, care sa traverseze si centrul Londrei.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Transportul in comun in Londra.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Da
Nota:
9/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
5 pagini
Imagini extrase:
5 imagini
Nr cuvinte:
1 646 cuvinte
Nr caractere:
8 712 caractere
Marime:
27.65KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Transporturi
Tag-uri:
transport feroviar, transport rutier
Predat:
la facultate
Materie:
Transporturi
Sus!