Transportul în comun în Londra

Extras din referat Cum descarc?

Transportul public in Londra este sub controlul politic al Primarului, insa controlul efectiv (inclusiv partea financiara) apartine autoritatii de transport numite Transport for London (TfL). Reteaua londoneza de transport in comun este una dintre cele mai extinse din lume, insa se confrunta regulat cu congestii si lipsa de fiabilitate.
Cai ferate
Metroul londonez (London Underground, numit familiar si "the Tube"), este cel mai vechi din lume, si in acelasi timp unul din cele mai utilizate. Se estimeaza ca in fiecare zi este folosit de mai mult de 3 milioane de persoane zilnic. Lipsa de fonduri din ultimele zeci de ani a facut ca infrastructura sa se degradeze, ceea ce a condus la un grad de congestie ridicat si intarzieri regulate pentru pasageri. Datorita vechimii retelei, sumele de bani necesare a fi investite sunt foarte mari. Cu toate acestea s-au efectuat si lucrari de extindere, cum ar fi extinderea liniei Jubilee line.
Sistemul de transport urban feroviar al Londrei este al doilea din lume ca marime dupa cel din Tokio. Este asigurat de:
- Curse feroviare nationale
- Metroul londonez
- Tramlink
- Docklands Light Rail
- Heathrow Express
- Eurostar
Majoritatea liniilor de cale ferata britanice pornesc din Londra. Garile terminus ale Londrei sunt: Blackfriars, Cannon Street, Charing Cross, Euston, Fenchurch Street, Kings Cross, Liverpool Street, London Bridge, Marylebone, Paddington, St. Pancras, Victoria si Waterloo. Toate garile, cu exceptia Fenchurch Street, au si statii de metrou asociate.
Heathrow Express este administrata de BAA, administratia aeroportuara britanica, si nu face parte tehnic din reteaua feroviara publica.
Momentan este in desfasurare proiectul unei legaturi feroviare de mare viteza cu Tunelul Canalului Manecii, sub numele Channel Tunnel Rail Link, (CTRL). In faza a doua si ultima a acestui proiect, cursele Eurostar vor pleca din Londra din gara St Pancras (in loc de Waterloo International), iar durata calatoriei va fi scurtata cu aproximativ 30 minute. Eurostar asigura legaturi cu Paris, Lille si Bruxelles. Inainte de demararea proiectului CTRL, trenurile Eurostar parcurgeau traseul pana la Folkestone (capatul britanic al tunelului) pe un traseu de cale ferata vechi de peste 100 de ani, care nu permitea depasirea vitezei de 120 km/h (trenurile Eurostar circula in mod normal cu viteze de peste 300 km/h).
Un alt proiect ambitios este Crossrail, pentru construirea unei legaturi subterane rapide intre estul si vestul orasului, care sa traverseze si centrul Londrei.


Fisiere in arhiva (1):

  • Transportul in comun in Londra.docx

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 5 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!