Transport Multimodal

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Prin transport feroviar se intelege orice operatiune de transport realizata cu vehicule feroviare, de catre operatorii de transport feroviar, pe infrastructura cailor ferate, in scopul deplasarii in spatiu si timp a marfurilor, bunurilor si persoanelor. Vehiculele feroviare cele mai importante sunt locomotivele, respectiv mijloacele de tractiune si vagoanele, respectiv mijloacele de transport propriu-zise. Impreuna, acestea formeaza trenurile de marfa, de calatori sau mixte, care circula dupa un orar sau program prestabilit.

Transportul feroviar este una dintre cele mai utilizate modalitati de transport, ocupand in traficul mondial locul II din punctul de vedere al volumului de marfuri transportate. Societatile feroviare au depus eforturi sustinute in dezvoltarea si perfectionarea materialului rulant, precum si in organizarea si expedierea marfurilor, in vederea reducerii duratei de transport si a micsorarii pretului de transport.

1. Fluxul tehnologic de incarcare

1.1 Modul de incarcare al vagonului

Inainte de a se incepe operatia de incarcare a vagonului se va verifica obligatoriu pozitia tuturor dispozitivelor si mecanismelor de sustinere si inzavorire a clapelor podelei, a dispozitivelor de inchidere a usilor laterale si a peretilor frontali.

Incarcarea marfurilor in vagon se face manual sau mecanizat, fie la partea superioara atunci cand se incarca balast, nisip, minereu, materiale lungi etc.,fie prin usile laterale atunci cand se incarca containere, masini-utilaje etc.

La incarcarea mecanizata se va avea grija ca incarcatura sa nu fie lasata in vagon de la inaltime ( piatra, bulgari de minereu, lemne, laminate etc.) deoarece aceasta va conduce la deteriorarea clapelor podelei, a tablei acestora care are grosimea de 5 mm si in special la dereglarea mecanismelor de inchidere si deschidere a clapelor pentru descarcarea automata. In acest caz incarcarea se va face cu grija deosebita pentru a feri vagonul de deteriorari.

Asezarea pieselor metalice pe podeaua metalica a vagonului se va face numai prin intermediul unor adaosuri din lemn.Aceasta masura este valabila atat pentru masini cat si pentru laminate etc.

Dupa terminarea operatiilor de incarcare se va efectua cantarirea vagonului potrivit dispozitiilor in vigoare la calea ferata.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Transport Multimodal.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
7/10 (5 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
14 pagini
Imagini extrase:
14 imagini
Nr cuvinte:
2 225 cuvinte
Nr caractere:
12 503 caractere
Marime:
1.75MB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Transporturi
Tag-uri:
transport, traficul
Predat:
Facultatea de Mecanica si Tehnologie , Universitatea din Pitesti din Pitesti
Specializare:
Prof Dr. Ing. Nicolae Viorel
Materie:
Transporturi
Sus!