Traficul local

Extras din referat Cum descarc?

- AVANTAJELE SI DEZAVANTAJELE TRAFICULUI
Traficul este rapid, flexibil, are un grad de confort sporit, ofera posibilitatea de a ajunge in regiuni mai putin accesibile cu alte mijloace de transport si mai ales raspunde unui trafic variabil si divers. 
Ca dezavantaje traficul are consumul mare de enrgie, un nivel ridicat de emisii poluante (CO, CO2, NOx, SO2, NH3, etc.) care au efecte negative asupra sanatatii si asupra mediului iar poluarea chimica si fonica contribuie la scaderea calitatii vietii. Se creaza ambuteiaje, exista un numar mare de accidente de circulatie care se soldeaza cu pierderi de vieti omenesti (in unele cazuri), dar mai ales infrastructura rutiera este costisitoare, usor degradabila si greu de intretinut.
Atmosfera are in compozitie componente gazoase care alcatuiesc aerul, particule solide sau lichide si aerosolul. Dintre acestia , unii pot deveni poluanti, atunci cand se depasesc compozitiile normale. 
La nivelul Uniunii Europene circa 28% din emisiile de gaze cu efect de sera sunt datorate transporturilor si 84% dintre acestea revin transportului rutier, cu mentiunea ca 10% provin din traficul rutier urban. 
Fig 1.Poluare datorata traficului urban
- CAUZELE POLUARII PRIN TRAFIC
Poluarea s-a produs in atmosfera cu ajutorul poluantilor gazosi care sunt eliminati de masini in fiecare zi, acestia nu sunt daunatori numai atmosfrei ci si oamenilor care pot suferi de nenumarate boli produse de aceste gaze.
Calitatea aerului in zonele urbane reprezinta o preocupare majora, deoarece in foarte multe orase se inregistreaza nivele ridicate de poluare atmosferica datorate mai ales traficului rutier. Printre substantele chimice se numara aldehidele, care se gasesc in fumul produs de masini.Odata inhalate, acestea ajung in sange crescand nivelul colesterolului, iar ca sa creasca tensiunea arteriala sunt suficinte doar 15 minute de expunere la fumul masinilor in trafic. 
Reactiile chimice si fotochimice pot provoca aparitia unor poluanti secundari , periculosi care pot conduce la aparitia smogului fotochimic care este extrem de daunator pentru sanatate. 
In ciuda imbunatatirilor combustibililor si tehnologiilor de fabricare a autovehiculelor , mediul este dominat puternic de poluarea aerului datorita traficului intens si daca pana in anul 2020 va creste traficul rutier atunci va creste si numarul emisiilor. 
Fig 2.Poluarea aerului datorita traficului intens


Fisiere in arhiva (1):

  • Traficul local.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!