Tehnologia de Reparație și Înlocuire a Pragului Podelei

Previzualizare referat:

Cuprins referat:

1.Argument pag. 3-4
2.Notiuni de coroziune pag. 5-6
3.Considerente generale despre ansamblul caroseriei pag 7
4.Tehnologia de reparatie si inlocuire a pragului podelei pag 8-12
5.Norme de tehnica a securitatii muncii si PSI pag 13-14
6.Bibliografie pag 15

Extras din referat:

Inca din cele mai vechi timpuri, omul a cautat metode prin care sa poata transporta diferite materiale sau hrana de la distante mult mai mari. Astfel, el a construit, folosindu-si inteligenta cu care este inzestrat, diferite mijloace de transport, de la cele mai rudimentare, atingand apogeul in secolul al XIX-lea, odata cu inventia automobilului.

Adevaratii pionieri in constructia automobilului sunt considerati Lenoir, Delamare - Deboutterville, Daimler, Benz si Ford. Odata cu ei apar si firmele specializate in constructia automobilului.

Odata cu primul razboi mondial, automobilul si-a evidentiat calitatile nebanuite pana atunci, dovedindu-se a fi un r atu al armatelor care l-au folosit.

In perioada postbelica, setea de a depasi, setea de lux bazata pe averile acumulate din mizeria razboiului, combinata cu fenomenul psihic al trairii vertiginoase si intense, au facut ca firmele constructoare europene sa produca masini luxoase, dotate cu motoare de 6 si 8 cilindrii la preturi ridicate.

Automobilul din anii '30 nu mai seamana deloc cu cel de dinaintea primului razboi mondial. Constructorii puneau mare accent pe confort, adaugand accesorii precum aprinzator de tigari, lumina in interior, stergatoare electrice sau mecanice, oglinda retrovizoare, semnalizatoare de directie, roata de rezerva, iluminarea numerelor de circulatie, etc., lucruri atat de banale in ziua de azi. Dupa cel de-al doilea razboi mondial, asistam la o adevarata explozie a industriei automobilistice; de asemenea asistam si la transformarea automobilului in prima masina a activitatii social-economice moderne. Au aparut automobilele atat de cunoscute de noi, precum: Cadillac si Oldsmobile, lansate in 1949, Trabant, masinile Volkswagen (1946).

Motorul in V, rezervat initial masinilor puternice sau de curse, cu cel putin 8 cilindrii, a inceput sa fie construit in 6 cilindrii (Buick 1960) si 4 cilindrii in 1962 (Ford Taunus 12 M). Motorul cu 12 cilindrii in V a ramas apanajul automobilelor de cursa, precum Maseratti, Aston Martin, Ferrari.

Constructorii de automobile s-au dezvoltat intr-atat de mult incat numai seamana cu absolut nimic cu automobilele produse in sec. trecut. Sunt atat de sofisticate incat, daca inainte puteai sa repari singur un automobil daca aveai cunostinte in domeniu, in ziua de astazi, pentru a repara un automobil de ultima generatie, este nevoie de o intreaga echipa de specialisti.

Datorita poluarii si a epuizarii zacamintelor de petrol, se cauta noi solutii, adica noi combustibili, noi motoare adaptate la combustibilii de regula nepoluanti. S-au conceput automobile foarte sofisticate, alimentate cu curent electric, si se incearca si o versiune pe hidrogen, dar datorita problemei stocarii hidrogenului, acesta a ramas un simplu prototip. Un alt impediment il considera marii giganti petrolieri, care aduna miliarde de dolari in fiecare zi.

Bibliografie:

- A.RAIZEANU-,, Tehnologia montari in constructii de masini"

- Editura Tehnica - 1353

- G. MANIU - ,,Prevenirea coroziuni prin evitarea defectelor de vopsire"

- Editura Tehnica - Bucuresti- 1960

- H. MIRESCU-,, Tehnologia prelucrarii tabelelor metalice"

- Editura de Stat Didactica si Pedagogica - Bucuresti- 1960

- N.ATAHASIU-,,Manual - tinichigiu vopsitor auto"

- Editura Didactica si Pedogogica- Bucuresti- 1998

- H.FREIFELD-,, Indrumator pentru tinichigiu- caroseri auto"

- Editura Tehnica - Bucuresti -1987

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Tehnologia de Reparatie si Inlocuire a Pragului Podelei.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
8/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
15 pagini
Imagini extrase:
15 imagini
Nr cuvinte:
2 761 cuvinte
Nr caractere:
14 347 caractere
Marime:
1.37MB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Transporturi
Tag-uri:
automobile, proiectare, inginerie
Predat:
la facultate
Materie:
Transporturi
Sus!