Soluții și aplicații ale sistemelor inteligente în transporturi

Extras din referat Cum descarc?

ITS - SOLUTII IN TRANSPORTUL PUBLIC URBAN
Problematica traficului rutier este una foarte stringenta, lucru demonstrat atat de numeroasele articole stiintifice publicate in domeniul transporturilor, si nu numai, cat si al realizarilor din industrie. In acest sens industria automotive prin marile concerne constructoare de masini a transpus in practica rodul cercetarilor stiintifice prin numeroase realizari care au dus la facilitarea si fluidizarea traficului rutier, cresterea nivelului de siguranta a participantilor, si nu in ultimul rand au avut un impact favorabil asupra mediului inconjurator. 
Un transport public urban flexibil si de calitate este greu de conceput fara implementarea sistemelor inteligente de transport - ITS.
Sistemele inteligente de transport - (Intelligent Transport Systems - ITS) sunt sisteme de transport care utilizeaza tehnologia informatiei si comunicatiilor pentru eficientizarea si cresterea calitatii serviciilor de transport
In literatura de specialitate se mentioneaza ca principalii beneficiari ai ITS sunt patru categorii de participanti la procesul de transport:
- proprietarii si administratorii retelelor de transport (managementul serviciilor de transport);
- conducatorii de vehicule si gestionarii de parcuri de transport;
- calatorii, expeditorii de marfuri si alti clienti ai transportului;
- autoritatile locale si centrale care elaboreaza planurile de dezvoltare ale transportului urban.
Elementele componente ale sistemelor inteligente de transport integrate in sistemul public de transport urban, sunt urmatoarele:
. Informatii in timp real despre serviciile de transport public urban, furnizate cetatenilor prin intermediul internetului, telefonul mobil, sau al altor dispozitive mobile, prin serviciul pentru mesaje scurte (SMS), prin protocolul pentru aplicatii wireless (WAP) sau alte servicii.
. display-uri electronice, instalate in autobuze, troleibuze, tramvaie si statii, ce afiseaza timpul ramas pana la ajungerea in statia urmatoare, legaturi cu alte mijloace de transport public sau timpul de asteptare pana la sosirea urmatorului mijloc de transport.
. panouri electronice , pe care se regasesc informatii despre rute, pretul biletelor de calatorie, graficul de deplasare al mijloacelor de transport, informatii in timp real despre evenimentele din trafic, etc.
. ecrane cu led-uri, instalate la bordul vehiculelor de transport public urban, care afiseaza in format text, informatii primite in timp real de la centrele de control al traficului; dispozitive audio, prin care se anunta vocal oprirea urmatoare.
. automate pentru vanzarea de bilete, instalate in statii care sa accepte ca mijloc de plata si cardul bancar.
. e-ticketing - serviciu electronic, bazat pe dispozitive de validare instalate in vehiculele de transport in comun, cartele electronice reincarcabile si carduri cu multiple calatorii.
. sisteme de securitate si siguranta, reprezentate in deosebi de camere video instalate in mijloacele de transport in comun si in statii, pentru prevenirea actelor de violenta, furt sau distrugere.
. alte servicii de informare a pasagerilor, ca de exemplu: afisarea locatiei curente a autovehiculului, distantei intre statii, furnizarea de informatii referitoare la parcari, pentru cei care folosesc mijloace proprii de transport.


Fisiere in arhiva (1):

  • Solutii si aplicatii ale sistemelor inteligente in transporturi.pptx

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 5 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!