Sistemul de Asistare Parcare

Extras din referat Cum descarc?

Consideratii generale
Eleganta, lux, performanta, confortul, siguranta - acestea sunt atributele care domina prezentul industriei automobilelor. 
Din ce in ce, mai multi constructori de automobile, pun accent pe confortabilitate in defavoarea gabaritului si al dinamicitatii.
Confortabilitatea automobilelor este prezentata sub forma unor dotari exceptionale - unele deocamdata optionale - cum ar fi: inchiderea centralizata cu telecomanda , reglaj electric al farurilor, deschiderea din interior a capacului de benzina si a portbagajului sunt preocupari continue ale specialistilor. 
Numarul mare de masini nu inseamna numai o aglomerare a traficului, dar si batai de cap cand vine vorba de parcare. Iar acest lucru nu este valabil numai la noi, unde infrastructura a pierdut de mult, prin prisma ritmului dezvoltarii, razboiul cu vanzarile, ci in toate orasele mari din Europa.
Acesta este motivul pentru care multi constructori si-a propus sa introduca pe toate modelele sale viitoare un sistem de asistare parcare. 
Ce este o problema mai mare decat a gasi un loc de parcare, fara a-ti lasa vopsea pe o alta masina. Parcare este o mare problema pentru multi soferilor, chiar mult timp dupa ce au trecut de testul de conducere, cerand soferului concentrare si multa abilitate. Cautarea uni loc de parcare adecvat poate repede sa se transforme intr-o problema. Singurul loc liber de parcare este adesea prea mic . Situatii, cum ar fi aceasta reprezinta o cauza de stres pentru sofer.
Sistemul de asistare la parcare previne acest stres si face in paralel parcare mai confortabila. Acest lucru poate parea direct dintr-un film S.F. dar acest sistem nu numai ca va gaseste loc de parcare, dar in mod automat o va si parca sau garara.
Inca din 2006, Bosch a lansat pe piata un sistem de masurare a locului de parcare, inclus in dotarea modelului Citroen C4 Picasso.
Noul sistem Bosch preia sarcinile soferului de a efectua manevrele de parcare, masurand cu mare precizie spatiul dintre masina si obstacol prin intermediul senzorilor cu ultrasunete, pentru ca apoi sa ghideze autovehiculul in locul dorit, fara a fi nevoie de interventia soferului. Aceasta tehnologie inovatoare este implementata pentru prima data modelelor noi Mercedes-Benz din Clasa A si Clasa B. 
Prin sistemul de parcare automata, Bosch urmareste oferirea unui nivel ridicat de confort si siguranta soferilor. Mai mult, pentru a elimina riscul oricaror evenimente neasteptate, in timpul manevrelor automate, soferul poate actiona manual volanul in orice moment.
Pe viitor, Bosch doreste sa dezvolte solutii tehnice care sa permita parcarea automata a autovehiculului fara a fi necesara interventia soferului. 
Functionare
Prin apasarea unui buton, se pune in functiune un sistem compus din senzori cu laser sau cu ultrasunete, si optional o camera de luat vederi ce surprinde imagini din spatele masinii, care masoara distantele dintre doua automobile deja parcate. Acesta este functional la viteze de la 10 pana la 35 de km/h (in functie de sistem si de numarul senzorilor) si semnaleaza toate oportunitatile intalnite din momentul activarii. 
In cazul in care este suficient spatiu pentru masina, trebuie sa se apese un al doilea buton, care va activa sistemul de parcare cu ajutor. Acesta controleaza directia si pune in miscare automat masina, soferul trebuind doar sa selecteze, dupa caz, treapta intai sau marsarierul si sa franeze. Si aceste operatiuni sunt insa sugerate de computer, informatiile fiind oferite prin semnale sonore si instructiuni scrise pe display-ul navigatiei.


Fisiere in arhiva (1):

  • Sistemul de Asistare Parcare.ppt

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!