Siguranța Toyota

Extras din referat Cum descarc?

Mobilitatea a inceput sa joace un rol major in cresterea economica mondiala, asigurand libertate vitala de miscare zilnic, milioanelor de oameni. Daca automobilele vor continua sa fie acceptate de societate, nu pot fi ignorate consecintele folosirii lor asupra mediului inconjurator. Este datoria tuturor celor implicati in ecuatia mobilitatii de a se indrepta spre un mediu auto mai sigur si mai curat.
In accidentele din trafic in Europa mii de oameni isi pierd viata in fiecare an. Numarul de accidente care au ca rezultat doar oameni raniti este si mai mare. De la soferi la pasageri, la pietoni si ciclisti de la tineri la oameni in varsta, accidentele din trafic va lua un bir mare cetatenilor Europei. 
Accidentele au un impact economic enorm: scaderea productivitatii, facturi medicale si compensatii pentru victime, distrugerea vehiculelor, costuri institutionale (asigurare, politie, taxe juridice, etc.)
Siguranta activa
Toyota a dezvoltat o gama larga de tehnologii care urmaresc sa asigure cel mai ridicat nivel de control al vehiculului si de stabilitate. Puterea electronica mai mare face ca mai multe sisteme de siguranta activa sa poate fi acum combinate si controlate cu usurinta.
Toyota a lansat primul sistem din lume de Control al Stabilitatii Vehiculului (VSC), in 1995, sistem care controleaza automat forta de franare si puterea motorului pentru a preveni deraparea. Acesta a stat la baza ulimei tehnologii de varf dezvoltate de companie, pentru siguranta: Sistem Integrat de Mangement al Dinamicii Vehiculului (VDIM). 
Toyota a fost implicata si in dezvoltarea tehnologiei pentru cresterea vizibilitatii, cum este sistemul de monitorizare a unghiului-mort.
Intelegerea sigurantei active
Controlul Stabilitatii: Sistemul de Control al Stabilitatii Vehiculului (VSC) 
Sistemul de Control al Stabilitatii Vehiculului (VSC) este un sistem activ ce controleaza automat derapajul in faza incipienta a acestuia, spre exemplu in timpul unui viraj strans la viteza mare. 
Conform studiilor efectuate in Japonia, VSC poate reduce cu o treime numarul accidentelor in care este implicat un singur vehicul.
Un ansamblu de senzori comunica Modulului Electronic de Control (ECU) starile vehiculului si actiunile pe care le intreprinde soferul. Folosindu-se de aceste informatii sistemul activeaza individual franele si acceleratia masinii pentru a contribui la mentinerea stabilitatii acesteia pe trasa.
Sistemul Toyota de Management Integrat al Parametrilor Dinamic ai Vehiculului (VDIM) este rezultatul integrarii sistemului VSC cu cel de servodirectie asistata cu motor electric, cu Raport Variabil de Virare (VGRS) - o noua tehnologie cu grad de reactie adaptat solicitarilor.


Fisiere in arhiva (1):

  • Siguranta Toyota.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!