Servodirectii Hidraulice pentru Autocamioane Grele

Referat
8/10 (1 vot)
Domeniu: Transporturi
Conține 1 fișier: pptx
Pagini : 11 în total
Mărime: 865.20KB (arhivat)
Publicat de: Ciprian Filip
Puncte necesare: 5

Extras din referat

Sistemul de directie dirijeaza automobilul pe traectoria dorita si comandata de conducatorul auto.

Sistemul de directie trebuie sa asigure stabilizarea miscarii rectilinii , efortul necesar manevrarii volanului sa fie cat mai redus , sa aiba un randament cat mai ridicat , sa permita obtinerea unei raze minime de viraj cat mai reduse , sa fie compatibil cu mecanismul de ghidare al puntii sau al rotilor , adica oscilatiile si deplasarile rotilor sa nu produca oscilatii ale volanului

Servocomanda, cunoscuta sub denumirea de servodirectie, este un sistem de comanda destinat amplificarii de putere, in scopul usurarii conducerii, prin reducerea efortului necesar actionarii volanului, prin atenuarea socurilor si prin amortizarea vibratiilor transmise de la rotile de directie la volan, sporind astfel manevrabilitatea si siguranta.

Servodirectia executa comenzile de la volan sau reactioneaza la solicitarile care ar determina deplasari nedorite, primind energia necesara prin diferite sisteme: electric si hidraulic (cele mai folosite).

Servomecanismul hidraulic de directie (cel mai folosit) se compune dintr-o pompa hidrostatica actionata de MAI sau de un motor electric, un distribuitor comandat de la volan si un motor hidrostatic liniar cu dublu efect, care transforma, la comanda data prin volan, energia hidrostatica in lucru mecanic de actionare a rotilor de directie.

Cel mai folosit este servomecanismul cu legatura inchisa intre elemente, care permite sincronizarea dupa viteza si directia miscarii elementului de comanda (volanul) si de urmarire a rotilor motoare, compensand automat influenta actiunilor perturbatoare. Schemele constructiva si structurala a unui astfel de servomecanism sunt prezentate in figura.

Conținut arhivă zip

  • Servodirectii Hidraulice pentru Autocamioane Grele.pptx

Te-ar putea interesa și

Construcția și Calculul Automobilelor

1 STUDIU DE NIVEL PRIVIND MECANISMELE DE GHIDARE A ROŢILOR Suspensia automobilului este destinată să atenueze sarcinile dinamice ce se transmit de...

Ai nevoie de altceva?