Rolul transporturilor în dezvoltarea economiei și comerțului

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Notiuni generale despre transportul de marfuri.

Progresul aocietatii umane e indespensabilde istoria dezvoltarii transportului Daca prin cuvintul "transport" subintelegem procesul de permutare , deplasare, apoi putem incuviinta ca fara deplasare uneltelor de munca , a obiectului munciisi chear a omului este imposibila dobindirea hranei , imbracamintei, a locuintei sau a altei activitati.

In timpurile preistorice necesitatilede transport se satisfaceau prin caratul pe sine , tiriitul , impins,cotelit prin coromisle etc. Un pas enorm in dezvoltarea transportului si a producerii in asamblu a fost imblinzirea si folosirea animalelor

Cu aparitia proprietatii private si a statului insemnatatea transportului a crescut simtitor. Stabilirea popoarelor pe teritorii intinse , construirea oraselor , cresterea schimbului commercial, necesitatea de a colecta biruri, impozite si razboaile de cucerire si aparare au adus la dezvoltarea rapida a transportului.

Primele civilizatii au aparut pe malurile Nilului, tigrului , Eufratului,Indului, Huan-Gu sip e malurile Marii Mediteraniene. Inflorirea acestor civiliztii se datora paminturilor bogate si transporturilor dezvoltate Depilda Egiptul cu 5 mii ani de ani pina la epoca noastra avea o flota unde erau angajaniti 700 mii de oameni, o flota puternicaavea la timpul sau Grecia Antica care-i facilitau dezvoltarea comerciala si schiburile culturale.Roma Antica a inceput sa se dezvolte virtigenos numai dup ace a cucerit flotele Greciei si Catarginei.

Vizavi de flotele maritime o insemnatate predominanta in dezvoltarea economica si militara a statelor su avut transportul fluvial sic el terestru, un imbold colossal a dat inventia rotii, care nu avea analog in natura si care serveste omenirei si pina in zilile noastre Transportul terestru la inceput se efectua cu ajutorul caravanelor , dar deacum in sec 3 p.e.n in Mesopotamia se folosea caruta urmatorul pas in dezvoltarea transportului terestru a fost construirea drumurilor De exemplu in china progresul economic sa dezvoltat in baza "Drumului Mare"

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Rolul Transporturilor in Dezvoltarea Economiei si Comertului.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
7/10 (4 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
6 pagini
Imagini extrase:
6 imagini
Nr cuvinte:
3 230 cuvinte
Nr caractere:
19 476 caractere
Marime:
18.86KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Transporturi
Tag-uri:
comert, marfuri
Predat:
la facultate
Materie:
Transporturi
Sus!