Reconstituirea Accidentelor de Circulatie

Extras din referat Cum descarc?

PARTEA I 
ELEMENTE DE DINAMICA ACCIDENTULUI
1.1. Cercetarea retrospective a accidentelor de circulatie: Scopul cercetarii
Accidentul de circulatie reprezinta ciocnirea reciproca a unor vehicule, cu persoane sau obstacole, devierea de la partea carosabila, rasturnare, etc. Poate fi definit si ca perturbarea desfasurarii miscarii prevazute de un participant la circulatie, asociata cu o avarie, sau cu vatamarea corporala a unor persoane.
In figura urmatoare se prezinta o schema a scopului in lamurirea procesului de accident :
Scopul lamuririi accidentelor de circulatie
Scopul cercetarii
Cercetarea matematica/fizica/tehnica facuta dupa un accident de circulatie urmareste:
-reconstituirea miscarii persoanelor si vehiculelor participante nemijlocit si mijlocit la accident, de la faza premergatoare accidentului, legata de accident, prin evenimentul cu atiune violenta, provocator de avarii si vatamari (accidentul propriu-zis), pana la pozitiile finale, cauzate de accident
-determinarea cauzelor legate de conducator,de vehicul si de ambianta, de la care a pornit o perturbare a miscarii intentionate si datorita carora s-a desfasurat miscare. 
Miscarile vehiculelor. 
Deoarece in numeroase cazuri practice, traiectoria geometrica este cunoscuta, macar in linii mari si nu este controversata, cercetarea se poate limita la determinarea pura a miscarilor, ceea ce echivaleaza cu relatiile timp-drum si in masura in care este posibil, o corelatie temporala a participantilor la accident pentru orice moment al desfasurarii accidentului.
Miscarile persoanelor 
Miscarile persoanelor lovite de un autoturism, fie ca este vorba de pietoni, biciclisti sau pasageri ai autoturismului neasigurati in centura de siguranta, cuprinde de la sine inteles marimile plane ale vehiculului, dar care din cauza aparitiei dimensiunii a treia si din cauza aparitiei restranse a unor urme de contact in timpul miscarii spatiale, devin foarte complicate. Forma geometrica a miscarilor poate fi reconstituita cu ajutorul urmelor; pentru caracterul complet al tuturor datelor miscarilor, ar trebui completata dependenta traiectoriei functie de timp sau caracteristica vitezei. 
Influente datorate conducatorului auto
Prin aceste influente se inteleg toate operatiile de comanda ale autovehiculului, prin actionarea carora, respectiv prin neactionarea carora, conducatorul poate in mod evident sa exploateze sansele de evitare a accidentului.
Lipsa unor reactii oportune, reactiile intarziate sau lente (incete), poate sa aiba cauze patologice, sau sa fie provocate chiar constient de conducator insusi prin alcool, droguri etc.
Influente datorate autovehiculului 
Influenta autovehiculului, care actioneaza contrar unei miscari intentionate a autovehiculului, sunt provocate in majoritatea lor de nefunctuionarea sau functionarea anormala a principale sisteme sau piese ale autovehiculului, cum ar fi sistemul de franare, sistemul de directie, anvelopele, instalatia de iluminat etc.
Influente datorate mediului ambiental 
Conditiile meteorologice intempestive (rafale de vant, portiuni izolate de polei, gheata, ulei pe calea de rulare etc.) influenteaza adeseori adeseori intr-un mod care nu mai este conex, nemijlocit, o miscare greu controlabila a autovehiculului pe traiectorie. Miscarile potentiale provocatoare de accidente conduc in mod mijlocit la traseele rutiere greu controlabile , cu mijloace de semnalizare rutiera greu vizibile, inrautatirea conditiilor de vizibilitate la lumina zilei sau artificiala din considerente de ordin meteorologic.
Reconstituirea miscarilor autovehiculelor si ale persoanelor, precum si depistarea influentelor normale si ale celor perturbatoare, in cadrul carora au fost cauzate aceste miscari, presupune mai intai colectarea si clasificarea cauzelor contingente, accesibile prin cercetarile legate de accident, efectuate in cercetarea politiei la locul accidentului sau in cercetarea proprie.


Fisiere in arhiva (1):

  • Reconstituirea Accidentelor de Circulatie.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!