Porturile din Grecia

Extras din referat Cum descarc?

Grecia (greaca ????? / Ellas, ?????? / Ellada) sau Republica Elena (greaca ???????? ?????????? / Elliniki Dhimokratia) este o tara din sud-estul Europei membra a Tratatului Nord-Atlantic, Uniunii Europene si a zonei euro.
Grecia este situata in Peninsula Balcanica, la sud de Bulgaria, Republica Macedonia si Albania si la vest de Turcia. Are un litoral de 13.676 km la Marile Egee, Ionica si Mediterana.
Industria de transport maritim este un element esential al activitatii economice grecesti care dateaza din cele mai vechi timpuri. Astazi, transportul maritim este una dintre cele mai importanteramuri industriale ale tarii. Aceasta reprezinta 4,5 % din PIB, cu aproximativ 160.000 de angajati ( 4 % din totalul fortei de munca ), si reprezinta 1/3 din coeficientul comercial al tarii.
In timpul anilor 1960, dimensiunea flotei grecesti aproape s-a dublat, in primul rand datorita investitiilor efectuate de catre magnatii de transport maritim, Aristotel Onassis si Stavros Niarchos. Baza industriei moderne maritime grecesti a fost formata dupa al doilea razboi mondial, cand oameni de afaceri de transport maritim din Grecia au fost capabili sa adune navele surplus vandute celor doi magnati de catre guvernul Statelor Unite prin Actul navelor de vanzari din 1940.
Potrivit unui raport al Conferintei Natiunilor Unite de Comert si Dezvoltare din anul 2011 , marina comerciala greceasca este cea mai mare din lume, avand o pondere de 16,2% din capacitatea totala a lumii in 2010. Aceasta este o picatura din numarul echivalent in 2006, care a fost de 18,2 % .Tonajul total al flotei comerciale a tarii este de 202 milioane tdw, clasat pe locul 1 in lume.
In ceea ce priveste numarul total de nave, marina comerciala greaca se ridica la 4-a la nivel mondial, cu 3150 de nave ( din care 741 sunt inregistrate in Grecia, restul de 2409 in alte porturi ). In ceea ce priveste categoriile de nave, Grecia ocupa primul loc de petroliere si vrachiere, a patra in numarul de containere, si a cincea din alte nave. Cu toate acestea, registrul flotei de astazi este mai mic decat un nivel record de 5.000 de nave de la sfarsitul anilor 1970. In plus, numarul total de nave care arboreaza un steag grecesc ( includ flotele non-greci ) este 1517 , sau 5,3 % din tdw din lume (locul 5).
Informatii GEO-Politice:
Capitala: Atena.
Nationalitate: greaca.
Populatie: 11.000.000.
Suprafata:
- Total 131.990 km? (locul 96)
- Apa (%) 0.8669
Populatie
- Estimare 2010 11,305,118[1] (locul 74)
- Densitate 85.3 loc/km? (locul 88)
Fus orar 
- EET (UTC+2)
- Ora de vara (ODV) EEST (UTC+3)
COMMUNICATII:
Cod International: 30.
Numar aeroporturi interne: 64.
Limbi majore vorbite: greaca, engleza, franceza.
ECONOMIE:
Moneda: 1 Euro (EUR) de 100 de centi.
Principalele industrii: turism, prelucrare a produselor alimentare si tutun; textile;
produse chimice, produse din metal; minerit si petrol.


Fisiere in arhiva (1):

  • Porturile din Grecia.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!